Da li imate preko 18 godina?

Prva Klaster izložba u organizaciji Kulturforuma

Grupna izložba koja okuplja afirmisane umetnike mlađe i srednje generacije.

Autor:

Kulturforum je odlučio da Prvom Klaster izložbom započne sasvim nov opus u svom radu, programom grupnih likovnih izložbi koje predstavljaju izbor zapaženih autora iz dosadašnjih programa, kao i onih koje udruženje prepoznaje kao buduće predstavnike kulturnog establišmenta. Klaster je grupna izložba koja okuplja afirmisane umetnike mlađe i srednje generacije. Ova izložba je svojevrsan ekspoze radova koji u sadašnjem trenutku na najbolji način predstavljaju autentičan rad autora.

01kf

Petnaest umetnika mlađe generacije sa kojima Kulturforum sarađuje ili pokreće buduću saradnju, predstaviće se sa po jednim aktuelnim radom u originalu i jednim radom u serigrafskoj reprodukciji. Organizacija ima za cilj da Prva Klaster izložba sa svojim simboličnim nazivom najavi niz grupnih izložbi, te da održi praksu redovnog okupljanja sve većeg broja umetnika i građana koji će svojim prisustvom podržati širenje svesti o značaju kulturnog uzdizanja. Na Prvom Klasteru predstaviće se sledećih petnaest umetnika: Aleksandar Denić, Biskoteka, Bojana Ristevski, Vladimir Lalić, Damjan Kovačević, Davor Gromilović, Željko Lončar, Ksenija Pantelić, Maja Badnjević, Maja Milovanović, Mariah Scarey, Mina Piščević, Milan Antić, Nikola Velicki i Uroš Šanjević.

milan-antic

Kulturforum je organizacija za društveno kulturološki razvoj koja se od 2012. godine bavi organizacijom i produkcijom u kulturi i umetnosti. Vizija udruženja zasnovana je na difuziji kulturno umetničkih sadržaja u svrhu jačanja kulturnih potreba u oblasti individualnog i javnog života građana. Kulturforum svoju viziju temelji na uverenju da je kultura sveobuhvatna spona između duhovnog i materijalnog poimanja stvarnosti – one u kojoj umetnička praksa i svest pojedinca o njenoj važnosti koegzistiraju. Ideologija Kulturforuma utemeljena je na verovanju da je kultura rezultat kontinuirane prakse zasnovane na razvoju konstantnog procesa kultuvisanja i oplemenjivanja života individue kao i šire zajednice. U vezi s tim, svoju misiju Kulturforum vidi u stvaranju povoljnog okruženja i uslova za razvoj kultivisanih praksi. U cilju realizacije svoje vizije i misije organizacija svoje ciljeve koncentriše oko implementacije kul­ture i kulturnih sadržaja kroz proces razvoja kulturnih potreba.

gromilovic-fine-art

Otvaranje izložbe zakazano je za četvrtak, 22. decembar 2016. godine sa početkom u 19 časova, u galeriji “Pro3or”, na adresi Koče Popovića 9. Izložba će trajati do četvrtka 05. januara 2017. godine.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: