Da li imate preko 18 godina?

Utočišta i svetilišta – Resonate 2015

Prostori ovogodišnjeg festivala

Autor:

Prostori Resonate ove godine uključuju Jugoslovensku kinoteku, Dom omladine, Magacin Depo, Tube, Drugstore, Monsoon, i to su mesta odlično poznata beogradskoj publici, ali će neka od njih, specijalno za ovu priliku, značajno promeniti svoj izgled i ugostiti publiku na neočekivan način. Bili smo u Jugoslovenskoj kinoteci gde se dešava najveći deo programa ovogodišnjeg Resonate, videli kako teku pripreme i razgovarali sa ekipom Resonate.

U Kinoteci, gde će biti veći deo programa, preovlađuje svedenost i minimalizam jer se Resonate tim odlučio za udobnost, a enterijer hola ispunili su raskošnim i mekim tepisima, jastucima i pilates loptama. U želji da prostor oživi, stvoreno je mesto susreta na kome će se ljudi upoznavati i razgovarati, udobno utočište u kome će moći da zastanu, odmore se, ali i provedu vreme tu, družeći se uz muziku, bez uobičajene festivalske gužve i nervoze.

Saznali smo da je posebni deo predstojećih dešavanja u Kinoteci i Resonate Lounge koji ove godine vodi Miloš Radičević odnosno Lil’ Taty. Line up koji je sastavila Barbara Garčević, sastoji se od didžejeva i kolektiva koji su veoma dobro poznati na beogradskoj sceni, i među njima su DJ duo – Bane i Sergej Trifunović, Magda Janjić, Beyond House, Soulprint, Djashtown Queen, DJ Iron i mnogi drugi. Lounge je zamišljen kao deo u kome će se uvek nešto dešavati, koji održava dobro raspoloženje, i nudi predah između glavnih festivalskih dešavanja.

Značajno je da svima koji dođu na ovogodišnji Resonate bude udobno i da uživaju, da to bude mesto gde će skupiti energiju, koja će svakako biti potrebna da se isprati svih 6 dana festivala. Već druge večeri festivala u klubu Drugstore, publiku čeka iznenadjenje jer će “In Bed with Resonate” po svemu biti posebno veče. Jedan od najpoznatijih klubova u Beogradu biće potpuno transformisan za nastup izvanrednih muzičara, jer će te noći u krevetu sa publikom festivala Resonate biti Le Révélateur, Lichens, Senyawa i Yuri Landman.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: