Da li imate preko 18 godina?

Pixies na Tašu!

Kultni bend posle više od 30 godina u Beogradu. Koncert će biti održan sa stadionu Tašmajdan.

Autor:

Svetski čuveni američki bend Pixies, koji je nedavno objavio hvaljeni novi album “Beneath The Eyrie”, održaće koncert 1. septembra 2020. godine na stadionu Tašmajdan u Beogradu.

Prošlo je trideset godina od prvog i jedinog, danas kultnog koncerta Pixies u Beogradu. U Studentskom kulturnom centru 1989. godine nastupio je tada malo poznati alternativni bend iz Bostona, koji je već počinjao da intrigira i privlači svetsku pažnju strukturno i dinamički neuobičajenim, ali izuzetno uzbudljivim pesmama poput “Caribou”, “Gigantic”, “Where Is My Mind”, “Debaser”, “Here Comes Your Man”, “Monkey Gone To Heaven”…

Pixies danas u svetu uživaju ugled izuzetno uticajnog i poštovanog benda. Curt Cobain je priznavao uticaj Pixies pri stvaranju generacijske himne Nirvane “Smells Like Teen Spirit”, Thom Yorke iz Radiohead-a je isticao da su Pixies izmenili njegov život, Bono iz U2 ih je prozvao “jednim od najvećih američkih bendova ikad”, dok ih je hvalio i veliki David Bowie, koji je čak kasnije obradio pesmu “Cactus”.

Gitarista Black Frances, prepoznatljiv po nadrealnim stihovima o NLO, seksu, biblijskim i drugim neočekivanim temama, kao i pevanju između prijatne smirenosti i iznenadnog izluđujućeg gnevnog vriska, predvodio je Pixis, bend koji se pročuo nizom danas kultnih, bučnih gitarskih albuma – (mini) “Come On Pilgrim” (1987), “Surfer Rosa” (1988), “Doolittle” (1989), “Bossanova” (1990) i “Trompe le Monde” (1991).

Nakon raspada benda 1993. godine, usled zamora i međusobnih nesuglasica, Frances, gitarista Joey Santiago, basistkinja Kim Deal i bubnjar David Lovering ponovo se okupljaju 2004. godine, a diskografski rad obnavljaju, doduše sada bez Deil, albumom “Indy Cindy” (2014). Sa novom basistkinjom Laz Penchantin stiže “Head Carrier” (2016) i konačno “Beneath The Eyrie” (2019), koji poseduje gnevnu ubrzanost, beskrajnu maštovitost i živopisnu estetiku ranih Pixies albuma, ali ih ne kopira.

Ulaznice za koncert Pixies na Tašu biće u pretprodaji od 6. decembra u 10:00 preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs. Parter i tribine koštaju 2.500 dinara, dok je fan pit 3.000. Od 1. marta parter i tribine koštaće 3.000 dinara, a fan pit 3.800 dinara. Koncert organizuje Long Play.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: