Da li imate preko 18 godina?

Novi umetnički prostor

Autor:
0
0

U petak 3. oktobra u Krunskoj 42 otvoren je novi umetnički prostor Opservatorijum. Bili smo na izložbi koja je obeležila otvaranje, autora Ivana Zupanca i Dejana Živadinovića. Ova dvojica fotografa predstavili su fotke lopti koje je pravio umetnik Miloš Tomić.

Ovaj događaj bio je povod da pričamo sa Zuletom, čovekom iza Opservatorijuma, o razlozima za otvaranje ovog mesta.

IMG_0492

kako je došlo do toga da otvorite galeriju?

Opservatorijum nije klasična galerija. U stvari to je prostor. Želeo sam da izbegnem taj momenat formalne odrednice kao što je “centar”, “galerija” itd. Prostor zvuči kao otvorena stvar i daje mi širinu i slobodu u delovanju. To je moj san veće neko vreme. Sada su se stvari poklopile i eto deseilo se.

ko je učestvovao, pomogao?

Pomagali su mnogi, ne bih da ih imenujem. Želim samo da kažem da je tu bilo puno sjanjih dizajnera, propalih umetnika, marginalaca i finih ljudi, sve u svemu svaki šraf je montiran s nekom specifičnom energijom i verom u viziju koju sam propovedao tokom rada na adaptaciji i kreiranju prostora.

IMG_0490

šta će se izlagati?

Ovo je mala specijalizovana fotografska galerija. Program i sadržaj će biti organizovan u saradnji sa umetnicima, kustosima, teoreticarima i slučajnim prolaznicima dobre volje.
Biće varijacija, nećemo biti dosadni, ali ni suviše popularni. Organizovaćemo radionice za decu, prezentacije projekata, autorske izložbe afirmisanih i mladjih fotografa/kinja koji ne slikaju samo lomo analognim aparatima i pljuste blicevima u facu, već one koji pre svega promišljaju o onome što rade.

IMG_0508

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: