Da li imate preko 18 godina?

NAŠA POSLA

Radionica domaćeg brenda gde nastaju ručno rađene torbe i cipele

Autor: Fotograf: Marija Strajnić

Zdravo. Ima nas dve i pravimo kožne torbe. Zovemo se Snežana i Marija, zajedno smo Naša Posla.

Pravimo i cipele u saradnji sa našim prijateljem obućarom Milošem Surutkom od koga smo mnogo naučile. Krenule smo od proste ideje da izradjujemo nešto što bi i same želele da ponesemo ili nam treba, a nemamo. Tako su naši komadi nosivi i praktični, jednostavni, nadamo se ponekad i duhoviti.

nasa-posla-04

U radionicu u Dositejevoj uselile smo se u septembru prošle godine, pre toga smo sve proizvodili u radionici u Zrenjaninu. Nas dve smišljamo, tražimo odgovarajuću kožu, krojimo, šijemo, stavljamo nitne, drikere, sečemo kajševe, umačemo cipele, bušimo rupe i dalje je tako.

Two women show!

nasa posla 08

Pokušavamo da poštujemo kućni red jer je radionica u stambenoj zgradi, ali nekad se omakne lupnje čekićem. Na sreću komšiluk ume i da ničim izazvan ispeče kolače. Za uzvrat Snežana je jednom bila superheroj i kada se komšinica zaključala van stana, preskočila je terasu, isključila šporet i otvorila vrata iznutra!

nasa-posla-01

A Dositejeva je zgodna za svratiti svim našim prijateljima, znaju da smo tamo vise nego doma. Obožavamo Bajlonijevu pijacu, to nam je bio uslov za lokaciju. Prodavci heklanih i štrikanih čarapa i prsluka na haubama automobila mame nas. Volele bismo da u budućnosti radimo sa vunom možda Karakačanske ovce sa Stare planine i pletiljama iz Užica, ali za sada smo kod kože i još uvek učimo.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: