Da li imate preko 18 godina?

Leto u MuzeYU: Nesvrstani bitovi

Muzej Jugoslavije poziva vas na Matine žurku Nesvrstani bitovi u muzejskom Parku skulptura u petak, 7. juna, od 17 do 21 sati.

Autor:

Na ovom jedinstvenom muzičkom putovanju koje organizuje Muzej Jugoslavije bićete u prilici da se provedete uz ritmove srpsko-tunižanskog DJ dua Beats Nonaligned (Nesvrstani bitovi) iz Bazela. Alica (Afro Lotus) i Srđan (Space Yugo / Uhuru Sound Resistance) svoje nastupe i muzički pravac oblikuju politikom Pokreta nesvrstanih i različitim oblicima otpora imperijalizmu, (neo)kolonijalizmu i rasizmu, kao i kulturnoj hegemoniji „prvog sveta” odnosno „globalnog Zapada”.

“Kako su antikolonijalna borba, Pokret nesvrstanih i blokovska podela sveta važne teme za Muzej Jugoslavije, organizujemo ovu matine žurku da bismo se osvrnuli na muzičko nasleđe koje je pratilo ove borbe protiv kolonizatora, ali i dobro se zabavili. Ulaz je slobodan!”, navode iz Muzeja Jugoslavije.

Već sedam godina tim Muzeja Jugoslavije, koji čine Dušan Jevtić i Sara Sopić, uspešno realizuje program Leto u MuzeYU sa idejom da ga kroz različite događaje afirmiše kao mesto za druženje i zabavu, ali i da testira mogućnosti interpretacije jugoslovenskog nasleđa kroz saradnju sa relevantnim umetnicima iz regiona. Od pokretanja programa održano je na desetine koncerata bendova i nastupa drugih umetnika koji su ostavili dubok trag na jugoslovenskoj sceni, kao i mladih bendova koji tek pretenduju da se upišu u istoriju. Ova podrška važan je aspekat jugoslovenske omladinske kulture koju Muzej nastoji da baštini.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: