Da li imate preko 18 godina?

KidsPatch 2014

Prijavite klince na kreativne radionice

0
0

I ove jeseni beogradska inicijativa posvećena razvoju kreativnih programa za decu, KidsPatch, predstavlja zanimljiv program radionica i performansa sa specijalnim gostima iz Srbije i Italije. Program će obuhvatiti aktivnosti iz domena arhitekture, savremenog zvuka, dizajna igračaka i vizuelnih umetnosti, a realizovaće se 11. i 12. oktobra u kulturnom centru REX, u Jevrejskoj 16 u periodu od 10 do 13h.

Ovogodišnji program, u formi interaktivnih radionica i performansa predstaviće umetnike i kolektive iz Italije, Srbije i Španije sa velikim iskustvom rada sa decom među kojima su Silvia Costa, Proces edukativna arhitektura, Milimbo i KobaYagi. Deca će imati priliku, da kroz direktnu saradnju sa umetnicima, kreiraju prostorne konstrukcije, dizajniraju igračke i naprave svoj kaleidoskop.

kids4

Pored radionica deca će učestvovati u premijernom izvođenju performansa Skup mesečara italijanske umetnice Silvije Koste, kao i igrati društvenu igru Staze i bogaze koja je specijalno kreirana za ovu priliku od strane španskog dizajn studija Milimbo.

Oba ova programa predstavljaju nove produkcije u okviru evropske mreže Bamboo. Ova mreža, kojoj pripada i KidsPatch, ima za cilj da pruži podršku produkciji, promociji i distribuciji savremenih umetničkih praksi namenjenih deci. Aktivnosti ovogodišnjeg KidsPatch-a biće namenjena deci uzrasta od 6 do 13 godina, a svi programi su besplatni. Više o programu i načinu prijavljivanja – KidsPatch 2014.

Ovogodišnji KidsPatch program realizuje se uz podršku Ministarstva kulture i informisanja
Republike Srbije, kao i evropskog programa “Kultura 2007-2013” kroz projekat Bamboo.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: