Da li imate preko 18 godina?

Kc GRAD slavi 15. rođendan izložbom “Ljubav u Kc Grad-u”

Autor:

Sredinom aprila GRAD – centar za kulturu i debatu, poznatiji kao Kc Grad slavi 15. rođendan. Od osnivanja 2009. godine, magacinski prostor na obali reke Save a sada Kc Grad, mesto je stvaranja, okupljanja, kreiranja, učenja, deljenja, primanja, razumevanja i podrške. Mesto gde je već više generacija umetnika odraslo i obogatilo našu umetničku scenu svojim talentom i jedinstvenošću. Kroz programe kao što su muzički, likovni, debatni, književni, filmski, konferencijski i artist in residenc trudimo se da pružimo prostor za predstavljanje i razmenu znanja, upoznavanje i planiranje budućih projekata. Uživamo u svemu što nam nove generacije donose a zauvek cenimo ono što su nam dosadašnje generacije donele.

Kc Grad se zahvaljuje umetnicima na talentu i istrajnosti u sredini gde nije lako biti drugačiji. Neizmerno hvala publici na ljubavi, podršci i otvorenosti !

“A kada sumiramo dosadašnji rad i sve aspekte koji doprinose da je Kc Grad mnogima sigurno mesto ili druga kuća nikako ne smemo zaobići tim koji svojom posvećenošću, entuziazmom i medjusobnom podrškom čini da se ovde svi osećaju dobrodošli. Sada već prilično velika i šarenolika zajednica koja u svojim redovima ima kolege koji su tu od prvog dan, preko onih bivših kojima je Kc Grad i dalje skoro svakodnevna tačka okupljanja pa sve do najmlađe generacije, kolektiv Kc Grada je ustvari najveći kvalitet i snaga koja pokreće čitav sistem”, navodi se u saopštenju.

Godišnjica se obeležavamo 15. aprila u 19h izložbom fotografija “Ljubav u Kc Grad-u” mlade umetnice Izabele Milanović. “Ljubav u Kc Grad-u” je projekat koji je inicirala umetnička direktorka Kc Grada, Ljudmila Stratimirović sa željom da 15 godina postojanja nezavisnog kulturnog centra predstavi kroz najlepše priče o ljubavi, susretima, prijateljstvima koje su krenule iz Kc Grada. Prateći već neko vreme rad Izabele Milanović uglavnom kroz serije fotografija zabeleženih tokom raznih muzičkih događaja u Kc Gradu nemoguće je bilo ne primetiti talenat i posebnost trenutaka koje zabeleži svojim analognim foto aparatom.

“Pored nesumlnjivo odlične zabave same po sebi, Izabeline fotografije nas momentalno uvuku u centar zbivanja i kao da osećamo atmosferu ludog provoda, uzbuđenja i prepuštanja uživanju. Ona vešto prenosi pokret i energiju kroz svoje fotografije, a njen rad poziva gledaoce da joj se pridruže. U mnoštvu kadrova mase koja iskreno uživa u događaju, uvek se potkradu detalji puni nežnosti i ljubavi koje Izabela zapazi i zabeleži na njoj specifican nenametljiv pun poštovanja način. Izabela je deo nove domaće kreativne scene, prati sve što je zanima, svuda stiže, studira fotografiju na FPU, radi u Novoj Iskri i stiže da aktivno učestvuje u svakom partiju. Ona ne propušta da svojom malom kamerom, zabeleži momente koji su joj zanimljivi. Vođena strašću prema dokumentarnoj fotografiji, Izabela je već pokazala svoj talenat na lokalnim grupnim izložbama, i učestvovala je na nekoliko međunarodnih, od kojih svaka svedoči o njenoj sposobnosti da uhvati suštinu prolaznih trenutaka. Izabelina istinska radoznalost i empatija sijaju u njenom pristupu kroz fotografiju. Kroz svoj objektiv, ona deli ne samo fotografije, već i priče — priče o ljubavi, smehu i divnim hirovima zbog kojih je život vredan življenja. Njene fotografije nisu samo dokument o uspešnoj zabavi već su svojevrsni dnevnik jedne generacije”, navodi se u saopštenju.

Muzički program rođendanske proslave počenje 13. aprila nastupom Brazilke Rose Pisotle, u okviru novog serijala HC KC žurki. Rosa Pistola (aka Laura Puentes) je specijalista za underground, subverzivne i eksperimentalne reggaeton zvuke koji prizivaju sugestivne, visoko erotične, skoro nasilne atmosfere za plesni podijum. Lokalna podrška su Praktikal, jedan od trenutno najperspektivnijih mladih DJ-eva/producenta u Beogradu  i dinamični DJ duo All Stars, sa lokalnim favoritom, Matkecom, koji će veliko veče započeti posebnim uvodnim setom.

Od većih projekata koje Kc Grad ekipa sprema u narednom periodu svakako treba izdvojiti otvaranje izložbe Muzej 90ih u Istorijskom muzeju u Sarajevu 23. maja. Inicijator ovog izuzetno značajnog projekta je direktor Kc Grad-a Dejan Ubović a kustoski tim pored njega čine istoričarka Dubravka Stojanović i pisac Igor Štiks. Art Vikend Beograd manifestacija će se od 6. do 9. juna održavati na više interesantnih lokacija i predstaviti veći broj umetnika selektovanih od strane gošće kustoskinje Merle Radtke, direktorke Kunsthalle Munster.

Lajkuj:

Tagovi:

Ostavite komentar:

Slični članci: