Da li imate preko 18 godina?

Kako ugasiti požar kašikom vode?

Autor:

Posle kratke letnje pauze galerija Kula vraća se svom programu i u četvrtak 18. avgusta u 19h otvara se izložba Društva udružene odgovornosti pod nazivom Kako ugasiti požar kašikom vode?

“Društvo udružene odgovornosti” je dugoročni projekat, započet 2020. godine, od samog početka osuđen na propast. Njihov rad se sastoji od dokumentovanja nevidljivih istraživanja, procesa i efemernih site specific akcija izvedenih u različitim gradovima Srbije, tokom kojih su sarađivali sa lokalnim zajednicama i bavili se gorućim društveno-političkim pitanjima.

Izložbom u Kuli pod nazivom Kako ugasiti požar kašikom vode? radna grupa Društva udružene odgovornosti želi da podeli svoja iskustva proistekla iz dosadašnjih praksi, aktivnosti i procesa na temu institucije budućnosti, (umetničke) zajednice i samoorganizovanosti, kao i da se kroz razmenu i interakciju sa posetiocima izloži promenama koje bi mogle da utiču na dalji razvoj grupe i njenih procesa.

Društvo udružene odgovornosti čine: Pavle Banović, Bogdan Čontoš, Bogdan Đukanović, Aleksandra Saša Jeremić, Katarina Jovanović – Alfa, Katarina Kostandinović, Luka Ličina, Zorica Milisavljević, Nemanja Milenković (2020-2021), Jelena Nikolić, Slavica Obradović, Selman Trtovac i Vanja Žunić.

Program i aktivnosti u okviru izložbe podrazumevaće performativno vođenje kroz izložbu, filmsko veče u bioskopu Zvezda, razgovore sa gostima iz drugih samoorganizovanih grupa, radionicu kolektivne poezije i dr.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: