Da li imate preko 18 godina?

Izložba “ŽENSKI ZATVOR – HOTEL SLOBODA”

Od 7. do 21. maja 2021. u Pančevu.

Autor:

 “ŽENSKI ZATVOR – HOTEL SLOBODA” druga je po redu izložba umetničkog projekta ARTikulacije, iza kojeg stoji autorski tim, Ivana Ivković i Tanja Juričan. Kao platforma za uspostavljanje umetničkih site specific praksi, ARTikulacije su pokrenute 2018. godine u vidu serije angažovanih izložbi s ciljem mapiranja i re-aktuelizacije javnih prostora i tema izraženih socioreferentnih konteksta.

Ovogodišnja izložba koncentrisana je oko šire shvaćenog specifikuma “ženskog zatvora”, i tiče se senzitivnih pitanja traumatičnih mesta ženskog nasleđa i iskustva slobode. Jukstapozicijom dva napuštena prostora u Pančevu – stari zatvor smešten u katakombama Narodnog muzeja i zgrada nekadašnjeg kultnog hotela SLOBODA – izložba će predstaviti umetničke radove 21 autorke iz zemlje i regiona, tematizujući žensko boračko delovanje, kao umetničku inspiraciju, ali i kao praktičnu i deološku pretpostavku slobode.

Zvanično otvaranje izložbe “ŽENSKI ZATVOR – HOTEL SLOBODA” je 7. maja sa početkom u 18h, a tokom trajanja izložbe  predviđen je i bogat prateći program u vidu stručnih vođenja, tribina, predavanja i razgovora. Izložbu je prvenstveno podržala Fondacija Jelena Šantić, kao i kompanija Tehnomarket iz Pančeva a realizuje se u saradnji sa Narodnim muzejom Pančevo, Muzejom savremene umetnosti iz Beograda i Gradskom upravom Pančevo. Publika će moći da poseti izložbu do 21. maja 2021. godine.

Na izložbi učestvuju : Marieta Vulić, Anica Vučetić, Deska Deska, Dubravka Đurić, Dragana Žarevac, Tina Keserović, Sanja Latinović, Marina Marković, Radmila Petrović, Ivana Ivković, Samantha Louise Michel, Aleksandra Novaković, Tanja Juričan, Anastasija Pavić, Jelena Pavlović, Sonja Radaković, Dragana Radivojević, Milica Rakić, Selma Selman, Ivana Smiljanić, Tamara Spalajković

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: