Da li imate preko 18 godina?

Izložba mladih dizajnera/Poziv za učešće

Izložba će se odvijati u prostoru Hale 2C u okviru Beogradskog sajma nameštaja od 6 do 11 novembra.

Autor:
0
0

Izložba mladih dizajnera / Young Designers Exhibition je nekomercijalna platforma u okviru Beogradskog sajma nameštaja – usmerena ka promociji mladih, samostalnih dizajnera, dizajn timova, dizajnerskih škola i fakulteta. iMD / YDe predstavlja novu polaznu tačku u razvoju dizajna i dizajnera, kroz selekciju samostalnih dizajnera, dizajn timova, institucija, škola i nacionalnih grupa, čineći jedinstven pregled regionalne kreativne scene, kako u  pogledu raznovrsnosti tako i u pogledu kvaliteta. Ova izložba je idealno mesto za one koji traže neobično i originalno među asortimanom tržišno orijentisanih i autentičnih proizvoda.

Hala 2C je prostor gde dizajneri i dizajnerske škole prikazuju svoje prototipove i proizvode budućim partnerima, proizvođačima i kupcima, kao i internacionalnim medijima. Osnovna ideja iza ovog koncepta je da pruži podršku autorima da predstave svoj rad profesionalnoj publici, startuju svoju karijeru i uspostave saradnju sa industrijom.

Takođe izlagači ulaze u proces žiriranja za nagradu Beogradskog sajma „Zlatni Ključ“ – nagrade za dizajn koju je dodeljuje Intrenacionalni žiri, sastavljen od renomiranih stručnjaka i dizajn profesionalaca, usaglašen sa najuspješnijim i najboljim dostignućima unutar domena dizajna nameštaja. Još jedna prednost ove izložbe je učestvovanje u sad već tradicionalnim Design talks, ili Razgovorima o dizajnu – mestu susreta i otvorene panel diskusije sa međunarodnim proizvođačima, dizajnerima, distributerima i arhitektama, svakodnevno tokom trajanja Sajma nameštaja.

Koji proizvodi se mogu izlagati?

Proizvodi koji se obično prikazuju ovde uključuju nameštaj, rasvetu, kućni tekstil, tepihe, staklo, keramiku i dekorativne dizajnerske proizvode i aksesoar, kao i dizajn eksperimentalne prirode.

Ko može da se prijavi?

Škole, nezavisni dizajneri i dizajnerske grupe iz celog sveta mogu se prijaviti. Selektori sajma na čelu sa Zoranom Jedrejčićem odlučuju ko će biti izložen. Akcenat je na inovaciji u idejama, formama, materijalima… Ono što nas razlikuje je da ne postoji starosno ograničenje za kandidate, ali postoji ograničenje da proizvod nije izlagan ranijih godina u okviru ove izložbe.

Kriterijumi za samostalne dizajnere i dizajn grupe

Osnovni kriterijumi za izbor su: radoznalost / eksperiment, inovativnost i održivost. Pošaljite nam fotografije / skice i informacije o proizvodima koje želite izložiti. Sačuvane kao PDF ili JPEG fajl. Budite precizni i koncizni. Objekti / proizvodi mogu biti ranije izlagani i prikazivani na drugim manifestacijama, ali ne i u okviru prethodnih godina ove izložbe.

Kriterijumi za škole i institucije

Samo škole sa dizajnerskim, umetničkim i zanatskim i arhitektonskim programima mogu izlagati. Pošaljite kratku prezentaciju onoga što će biti izloženo na štandu, kao i kratak opis programa / kursa koji planira da učestvuje.

Uslovi izlaganja

Odabrani izlagači dobijaju BESPLATAN izlagački prostor. Zavisno od planirane postavke izlagači na raspolaganju imaju štandove u tri veličine: 2x3m, 3x3m, i 4x3m, osvetljenje i izvod za struju su uključeni.

 

Vaše aplikacije šaljite na: namestaj@sajam.rs

ROK JE PRODUŽEN DO 10 OKTOBRA 2018!

RADUJEMO SE VAŠIM APLIKACIJAMA!

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: