Da li imate preko 18 godina?

I ovog leta bioskop na terasi Kolarca

Autor:

I ovog leta Kolarac organizuje biskop na svojoj terasi. Četvrta sezona počinje u sredu, 28. juna, i najavljeno je da će trajati tokom čitavog leta.

Najavljeno je pet filmova za početak, a sezonu otvara ostvarenje Posle sunca melanholično putovanje u prošlost škotske rediteljke sa njujorškom adresom Šarlot Vels. “Sofi se priseća radosti i melanholije putovanja koje je provela sa ocem pre dvadeset godina. Izmišljena sećanja popunjavaju praznine između stvarnih, dok Sofi pokušava da uskladi sliku o ocu koga je poznavala sa čovekom koga nije”, glasi sinopsis filma koji je na programu 28. juna od 20:30.

Druge večeri biće prikazan film Jedno lepo jutro, romantična drama francukse rediteljke Mia Hansen-Lov. “Mlada majka Sandra sama odgaja ćerku i redovno posećuje svog bolesnog oca. Svim silama se bori da ocu obezbedi medicinsku negu koja mu je potrebna. Kada sretne Klementa, kojeg dugo nije videla, Sandra ponovo počne da se interesuje za njega. Njih dvoje započinju strastvenu vezu”, opis je ovog ostvarenja.

Film Korset austrijske rediteljke Mari Krojcer priča je s kraja 19. veka o austrijskoj carici Elizabeti koja slavi svoj 40. rođendan. “Uvek je u svojoj kraljevskoj ulozi, ona je žena cara Franca Jozefa, cenjena zbog svoje lepote i stila; ne sme da iznese svoje mišljenje i pokaže svoju pamet već zauvek mora da ostane mlada i lepa carica. Da bi ispunila ova očekivanja, pridržava se rigoroznog režima ishrane, vežbanja, friziranja i svakodnevnog merenja struka”, glasi sinopsis ovog filma.

Prvog dana vikenda, u subotu 1. jula, na programu je ostvarenje belgijskog reditelja Feliksa van Groningena, Osam planina, priča o prijateljstvu, o dečacima koji postaju muškarci pokušavajući da izbrišu tragove svojih očeva, ali koji se, kroz preokrete koje čine, uvek na kraju vraćaju kući.

Film 3/19 italijanskog reditelja Silvija Soldinija biće prikazan u nedelju, 2. jula. Ovo je drama o uspešnoj advokatici čiji se život okreće naglavačke u kišnoj noći u Milanu zbog saobraćajne nesreće, za koju je možda i sama odgovorna, a koja je uključuje u istragu koja će je odvesti na nepoznata mesta i naterati da preispita svoj život.

Ulaznice se prodaju na dan projekcije, 60 minuta pre početka, na biletarnici Kolarca. Cena ulaznice je 300 dinara.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: