Da li imate preko 18 godina?

Hali Gali #2 – Galop: Luda vožnja na novom valu domaće scene

Lov za dobrim provodom pretvorio se u skvotovani luna park i jednu kompilaciju oslobođenu žanrovskih stega.

Autor:

HALI GALI je događaj koji nas po drugi put ove godine očekuje 09. novembra u klubu Drugstore. Na Facebook event-u možete da saznate više o satnici, a nas su zanimali koncept i ideja, pa smo nešto o tome pitali ekipu koja stoji iza organizacije ove žurke, koja nije samo žurka. Kako sami kažu: HALI GALI je gospodar mraka koji je osvojio vaša nesnađena srca na prepad i sada vam diriguje srčanim ritmom dok čekate novi zov u noći. HALI GALI #2 se zove GALOP jer smo ludi kao divlji konji koji ne planiraju da stanu sve dok ih neko ne upuca!

Da li je Hali Gali događaj, inicijativa, stav ili nešto četvrto?

Sve troje. Hali Gali je podrum i prizemlje platforme na kojoj se diže novi val domaće scene, a deluje sa stavom da stvari koje su nam važne možemo sami da ostvarimo i uz dovoljno truda i znanja možemo to da uradimo bolje nego bilo ko drugi. Hali Gali je skvotovani luna park na kojem pokrećemo sve motore i organizujemo i promovišemo šarenilo kvalitetne sveže umetničke scene, kroz događaje kao što je Hali Gali #2 – Galop, ali i razne druge ekstravananze.

Opišite Hali Gali u nekoliko reči/prideva.

Vašar, scena, gas, havarija.

Ko stoji iza Hali Galija, i kako ste se okupili: oko neke ideje, potrebe..?

Hali Gali tim su tatice iz kolektiva Kišobran (koji su naše savetodavno telo, producenti i rame za plakanje), te nas četvero gladnih za akcijom i aktivacijom, iz kolektiva Noćne More i benda Vizelj. Okupili smo se oko lova za dobrim provodom i želje da zajedničkim snagama poguramo stvari koje su nam interesantne.

Foto: Andrea Tešanović

Prošle godine je sam koncept bio iznenađenje: različiti nastupi, pristupi, fanzin. Koje pojedinačne vidove stvaralaštva negujete i zašto baš njih?

Negujemo sve što je dobro i autentično. Prvi Hali Gali #1 Požar se desio bez mnogo upozorenja. Ovaj put kročimo put samouverenije, ostavljajući za sobom utabane staze. Sa fanzinom smo gledali da u startu proširimo priču i na vizuelne umetnost. Sad smo proširili priču i na scenske/filmske umetnosti – okupili smo mlade talentovane Hali Galijevce iz celog grada, i sa konačnom ekipom od 30 ljudi snimili 9 spotova za pesme sa nadolazeće HALI GALI Kompilacije na kojoj se nalazi 9 beogradskih bendova i njihovih nemilosrdnih novih pesama snimljenih konkretno za ovu kompilaciju. Kaver za kompilaciju je radio naš sad već stalni saradnik, umetnik Mihailo Prostran kojem možete zahvaliti i za tripozne Hali Gali postere.

Šta sve možemo da očekujemo ove godine? I ko to galopira?

Pa ove godine ste neočekivano doživeli Hali Gali #1 Požar i iste te (ove) godine usledili su epski požari po svetu, Notre Dame u Parizu i Amazomska Prašuma. Neverovatno. Imajući na umu tu moć vidovidosti, ovaj put smo se potrudili da se fokusiramo na pozitivne stvari. Tražili smo i promišljali, i onda smo na zapadu ugledali stado divljih konja koji galopiraju u susret toplom suncu na horizontu i shvatili da je to kako želimo da postavimo stvari za naredni period. Hali Gali je na kraju dana samo jedna luda vožnja. Kao i sve.

Dakle, novo je to da ste napravili nekoliko spotova u saradnji sa različitim autorima. Kažite  nam više o tome, otkud želja za ovakvom vrstom rada i saradnje?

Ideja o snimanju spotova je organski proizašla iz činjenice da smo snimili HALI GALI kompilaciju. Ta kompilacija je presek srži mlade beogradske rokenrol scene. Svaka epska pesma zaslužuje da ima spot. Koncept tih 9 spotova je taj da su svi bendovi gosti u televizijskoj emisiji naziva ’’Muzička atrakcija’’. Spotovi kreću da izlaze ove sedmice, a krajem novembra u Kvaki22 premijerno prikazujemo pomenuti film, koji je zapravo cela emisija u kojoj svi ti bendovi nastupaju.

Po čemu se HaliGali razlikuje od drugih događaja na beogradskoj sceni, ili na regionalnoj sceni?

Razlikuje se po tome da se trudi da obuhvati i poveže raznorodne muzičke i umetničke žanrove u kojima smo mi pronašli zajedničku “žicu”. Oslanjamo se na ideju da je publika trenutno oslobođena ograničenja koja se tiču žanra, već da su primarni dobra zabava i dobar nastup, bez obzira na to kom pravcu pripadaju.

Ko je pozvan i šta da očekuje?

Svi su pozvani. Očekujte Šajzerbiterlemon, Psihokratiju, Azzu, Crve, Ljubavnike, Afere, Larsku, Plamen večnosti, Andreja, Johanbrauer, kepasaparadoks label showcase (Milf Magnet, 7II, Cuban Chamber of Commerce), Mateja Rusmira, KOIKOI, Bonton Bajker Soundsystem, Proto tip, Terror Couple, 3mačke100godina i Slonz. I CD-ove HALI GALI Kompilacije na kojoj se nalaze Gazorpazorp, Sv. Pseta, Vizelj, Tipon, Proto tip, Johanbrauer, Šajzerbiterlemon, KOIKOI i Sitzpinker.

Na ovoj plejlisti možete čuti sve izvođače koji će nastupiti uživo narednog vikenda (*osim SoundCloud artista). Karte za HALI GALI #2 Galop vožnju možete nabaviti na Spratu! Prvi kontigent 400rsd, regularna cena 500rsd, na ulazu 700rsd.

Lajkuj:

Komentari:

  1. Josip Broz Tito says:

    Treba mi tumač linearnog B kritsko-mikenskog pisma da razumem kojmoj ste to najavili, izložbu goblena, utakmicu hrkljuša ili muzički festival. Ne stvarno, ispašćete jako necool ako napišete da ste organizovali festival i koliko košta karta. Srednji prst za vas, zabavljajte se sami.

Ostavite komentar:

Slični članci: