Da li imate preko 18 godina?

Gradska dešavanja

Mart je počeo, najavljuju 15 stepeni ove nedelje, a u bioskopima se prikazije sve što niste stigli da pogledate na FEST-u.

Autor:
0
0

KONCERTI/KLABING

Almost Famous

Za 8. mart slavimo sve i širimo ljubav sa (sada već poznatim) beogradsko-podgoričkim ženskim dj duom Almost famous, Martinom i Isidorom. Pored diska, tehna, fanka, orijentala i ostalih među-žanrova, očekujte pre svega jedan umetnički performans. Prošli put su igrale, služile braunije, bacale šljokice i donele jednoroga – ko je propustio prethodni event, evo prilike za popravni.

KAD: Četvrtak, 08. mart // 19h
GDE: Ljubimac 

Boške.

KAD: Četvrtak, 08. mart // 20h
GDE: Chillton

DEŠAVANJA

Papergirl galerija – otvaranje

Dragi svi, dođite u sredu, u Kralja Milana 15.

Dočekaćemo vas i ugostiti u našem novom prostoru koji smo spremile za izložbe, manje događaje, kurseve, coworking, druženje, ali i rad uz kafu van redovnog radnog mesta.

Svratite da nam poželite sreću i drmnemo po koju. Valja se.

Očekujemo vas!!!

KAD: Sreda, 07. mart // 19h
GDE: Papergirl galerija (Kralja Milana 15) 

Otvaranje izložbe ” 4 zida 4 strane sveta “, autorke Sanje Tišme

Da li ste razmišljali koliko dugo možete da provedete vremena u jednoj sobi, izolovani? Šta znaci živeti zidove? Da li je moguće biti slobodan i srećan u sebi, u sobi?

Izložba “4 zida 4 strane sveta” bavi se ispitivanjem stvarnosti na jedan specifičan, klaustrofobičan način. Zidovi mogu biti zidovi sobe, materijalni i opipljivi, ali i zidovi u nama. Svoju sobu nosimo svuda sa sobom. Svet je soba, a soba je svet mogućnosti u nama i oko zidova.

Dok posmatramo stvarnost kroz displej javlja se jedna nova verzija otuđenosti i virtuelnih zidova koji nas okružuju i prate. Živimo u konfliktnoj zoni između organskog i tehnološkog, emotivnog i digitalnog, u svetu apsurda gde dobra konekcija podrazumeva razdvojenost i udaljavanje.

Potvrđena realnost – confirm.

Sanja Tišma je mlada umetnica koja živi i radi u Beogradu.
Iako je želela da studira fotografiju, diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Ljubav prema kameri i vizuelnom, zaokružila je na postdiplomskim studijama “Master of Arts in Documentary Film Directing” u Budimpešti, Briselu i Lisabonu.
Izlagala je vizuelne radove i kratke filmove na Art’n’Eko festivalu na Durmitoru 2012. godine i audio-vizuelne instalacije u Rexu u okviru Kratke elektronske forme (KEF)-a.

Najveći deo umetničkog stvaralaštva provela je svirajući gitaru i bubanj u raznim muzičkim projektima. U međuvremenu, režirala je dečje filmove i muzičke spotove, bila autor radio emisije Sanjaz, a u međuprostoru oslikavala grad i prirodu.

Reaguje spontano i intuitivno, ili uz preterano promišljanje stvarnosti do apsurda kada nastaju razni koncepti uglavnom u domenu psihologije percepcije.

I tako dalje, u krug, u kvadrat, u trougao.

KAD: Četvrtak, 08. mart // 20h
GDE: TransformArt Gallery

BeFem – Bring The Noize Vol. 2

Bringe The Noize – BeFem dodela priznanja za feministicke inicijative za 2017. godinu

Osmi mart je. To je savršena prilika da proslavimo sestrinstvo, hrabrost i izvojevane pobede!
To je pravi trenutak da ucrtamo mapu za drugačiji i pravedniji svet i lokalno i globalno.
Budite sa nama u noći u kojoj ćemo se podsetiti sjajnih feminističkih akcija, kolektiva i pojedinki iz 2017, koje su nam pokazale kako zajedno i samo solidarno možemo započeti promenu i biti deo.

BUDI GLASNA ‒ BRING THE NOIZE!

21h Feministička priznanja za rad
Specijalni gosti: Antifašistički hor Naša pjesma, Kezz i Sajsi MC
23h DJ set Eva Škorić

KAD: Četvrtak, 08. mart // 21h 
GDE: KC Grad 

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: