Da li imate preko 18 godina?

Gradska dešavanja

Dan zaljubljenih slavi se koncertima, plesom i eksperimentalnim filmom, a čeka vas i višednevno podsećanje na Polanskog.

Autor:
0
0

KONCERTI / KLABING

Josipa Lisac

Muzička diva Josipa Lisac simbolično će završiti slavljeničku turneju povodom 50 godina karijere koncertom u beogradskom Sava centru!

Unikatna pojava muzičke scene – vokalno superiorna, specifičnih interpretacija i nekonvencionalna stila – Josipa je izgradila svoj karakteristični pevački i modni identitet s potpisom. Prepoznatljiva je po hitovima kakvi su “Magla”, “Hir, hir, hir”, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Boginja”, “Danas sam luda”…

“U tih 50 godina meni je apsolutno najljepša muzička suradnja i život sa Karlom Metikošem (1940-1991). On je napravio za mene najljepše pjesme koje žive i danas. Napravio je antologijski album ‘Dnevnik jedne ljubavi’ (1973) i autor je dviju rok opera ‘Gubec Beg’ (1975) i ‘Grička vještica’ (1979). Napravio je sve moguće hitove kao ‘Magla’, ‘Danas sam luda’… To su najljepši trenuci, na to sam ponosna”, kaže Josipa.

KAD: Sreda, 14. februar // 20:30h
GDE: Sava centar

Stray Dogg – Dan Zaljubljenih

Stray Dogg tradicionalno svira za Dan Zaljubljenih, ovog puta u punom sastavu u Elektropioniru!!

Karte u pretprodaji kostaju 400 dinara i prodaju se u Zaokretu u Cetinjskoj ulici.
Na vece koncerta karte ce kostati 600 dinara.

KAD: Sreda, 14. februar // 21h 
GDE: Elektropionir

Dan Zaljubljenih uz Iliju Ludviga

“Ilija Ludvig je “underground kralj” Beograda već godinama, ali tokom 2014. i 2015, proširio je svoje kraljevstvo na neverovatan način. Neko bi rekao da nema mesta gde Ludvig nije svirao i ne bi mnogo pogrešio: svako mesto je “scena” i svaki čovek je publika. Ilija svira gitaru i peva, ima stand-up nastup tokom koncerta, izražava se i kroz pesme i vizuelno, anagažovan je u borbi protiv svih nepravdi ovog sveta i voli da pokaže koliko mu je stalo do svakoga u publici. Ilija je pesnik, zabavljač i muzičar. I Vudi Gatri i Skriming Džej Hokins i Bili Breg i Lu Rid. Ilija je Ludvig.”
Ivan Lončarević, popdepresija

KAD: Sreda, 14. februar // 21h
GDE: Gastro bar 20/44

Svemirci koncert + BB duo

Praznik: ekskluzivno-perkusivni nastup Svemiraca uz jaku DJ podršku! Koncert počinje oko 21h i traje do 23h…pre i posle koncerta muziku bira fenomenalni BB duo.

KAD: Sreda, 14. februar // 21h
GDE: Čilton

Bad Copy

Nije Dan zaljubljenih nego Sveti Trifun, nije nego je dan zaljubljenih, potpuno je nebitno, bitno je da Bad Copy ima koncert.

KAD: Sreda, 14. februar // 20h
GDE: SubBeerni Centar

Sredeljka na Gajbi w/ Irie FM live

Irie FM je bend novog pop zvuka iz Beograda. Meša različite tradicionalne pristupe pop muzici, i povezuje ih, bez mnogo osvrta na žanr, tako da zvuk benda varira od pesme do pesme. Osam članova, jedna dama, “Multi-task” muzičari, kreativci, okupljeni oko jedne ideje – kreiranje “nove” muzike koja ima direktan pristup svojoj publici.

KAD: Sreda, 14. februar // 21h
GDE: Gajba

Ničim izazvan / Double Date #4 

Četvrtu godinu zaredom bend Ničim izazvan nastupa na Dan zaljubljenih u glavnom gradu, ali prvi put u Domu omladine Beograda!

“Drago nam je da uspevamo da održimo tradiciju već četvrtu godinu zaredom. Double Date br. 4 će se ovoga puta dogoditi u Domu omladine, i to će biti prvi put da nastupamo na tom kultnom mestu u sopstvenoj organizaciji. Nova lokacija donosi novo uzbuđenje i neke nove ideje…” ne žele momci iz grupe Ničim Izazvan da otkriju baš sva iznenađenja koja pripremaju Beograđanima i gostima prestonice za 14. februara, ali obećavaju da će koncert biti poseban.

KAD: Sreda, 14. februar // 21h
GDE: Dom omladine

Sajsi MC & DJ BKO | Promocija Albuma: RAD, RAD I SAMO BLEJA

Sajsi se vraća u svoj kako sama kaže “omiljeni beogradsi klub” KPTM, da bi u novom prostoru zatvorene bašte promovisala materijal sa nedavno izdatog albuma “Rad, rad i samo bleja”. Sam album je nastajao tokom dugog period saradnji sa dobro poznatim beogarskim DJ BKO-om, a publika je mesečno dobijala nove pesme i spotove tokom cele godine, na šta je ovaj naoštreni trojac, koji uključuje i Tijanu, u decembru izbacio tri pesme kako bi u velikom stilu stigli na finiš 2017. Stoga će 14. februara na Dan Zaljubljenih (Svetog Valentina) ili kako drugi vole da kažu, Svetog Trifuna, jedna Sajsi svetica uz pomoć nekoliko svojih prijatelja i saradnika prirediti veliki nastup sa pesmama sa novog albuma, ali i starim hitovima i saradnjama koje publika vrlo dobro zna. Ovo će svima koji dođu, biti ispit u februarskom roku koliko su pratili izlazak albuma cele prošle godine i učili muzičko gradivo. Sajsi voli da iznenađuje publiku, te je na ovom nastupu sve moguće, ali sigurno je da će publika uživati i đuskati cele noći i da će nakon ovog nastupa imati nesanicu.

KAD: Sreda, 14. februar // 23h
GDE: KPTM

Dan zaljubljenih u Poletu / Šlageri u 8 / Uživo

Veče šlagera posvećenoj nezaboravnim domaćim hitovima u izvođenju beogradskih muzičara. U Poletu veče posvećuju Arsenu Dediću, Draganu Stojniću, Đorđu Marjanoviću, Josipi Lisac, Mikiju Jevremoviću, Ladu Leskovaru, Ivi Robiću, Biseri Veletanlić i mnogim drugim legendama popularne muzike Jugoslavije okupljenih oko društvenog optimizma koji je prerastao u evergrin.

KAD: Sreda, 14. februar // 23h
GDE: Polet

Baby Blue

Dan zaljubljenih je dan i nesrećno zaljubljenih. Baby Blue je tu za vas, da spoji te emocije sa zvukom i alkoholom i proizvede nešto lepo i setno. Pustimo suzu zajedno na podijumu za ples. ❤

KAD: Sreda, 14. februar // 19h 
GDE: Ljubimac

Soul ekstravaganca

14. Februar / Dan Zaljubljenih
=======================
Soul ektravaganca u aranžmanu Tomislava Grujića i Borislava Vujić

KAD: Sreda, 14. februar // 23h
GDE: Brod 20/44

Sokolija i Dafi b2b 

Nadžnjeva se momak i djevojka peti put:
momak nažnje dvades’t i tri snopa,
a devojka dvadeset i četiri.
Kad uveče o večeri bilo,
momak pije dvades’t i tri čaše,
a devojka dvadeset i četiri.
Kad ujutru beo dan osvanu,
momak leži, ni glave ne diže,
a djevojka sitan vezak veze!

KAD: Četvrtak, 15. februar // 19h
GDE: Zaokret

DEŠAVANJA

Filmski ciklus u Jugoslovenskoj kinoteci: Roman Polanski

Ceo program možete pogledati ovde.
Projekcije u ponedeljak 12.02. otkazuju se iz tehničkih razloga. 

KAD: Od 11. do 20. februara // Razni termini
GDE: Jugoslovenska kinoteka (Uzun Mirkova 1) 

Woodstock Night / 12.02 / bife Ventil

Projekcija na zidu: Woodstock

Slušamo i gledamo legendarni festival iz 1969. Jimi Hendrix, Janis Joplin, Joe Cocker, Richie Havens, Greatful Dead, Santana, Sly and the Family Stone, The Who, Jefferson Airplane, Johnny Winter, Crosby, Stills, Nash & Young, i mnogi drugi.

Koncert je dokumentovao Michael Wadleigh, i 1970. je osvojio jednog Oskara.

Ponedeljak od 19h

KAD: Ponedeljak, 12. februar // 19h
GDE: Bife Ventil

Ljubav je samo rez: Vizije ljubavi u alternativnom filmu

AFC u kontekstu: Vidici nove generacije (sesija 02)

O čemu stvarno govore autori alternativnih filmova kada govore o lјubavi? Šta se dobija kad se ukine klasična priča i kolika je moć montaže, boja, kontrasta, rezova i muzike kad se govori o lјubavi? I koje je krajnje značenje svega toga? Ima li uopšte krajnjeg značenja?

Neda Gojković i Mina Ćirić govoriće o suočavanju, seksu, smrti, lјubavi i nelјubavi, uz primere iz filmova, tekstova i intervjua:

Meshes of the Afternoon (M. Deren)
Spomenicima ne treba verovati i Antonijevo razbijeno ogledalo (D. Makavejev)
Golo (Zorica Kijevčanin i Miodrag Milošević)
Vreme bliskosti (Miloš Milošević)
Proleće je došlo u stan mog brata Čarlija (I. Rakidžić)
Exquisite Corpus (P. Čerkaski)
Sync (M. Brambilјa)
The Kiss (A. Vorhol)
Mali oglasi (I. Matić)

Zabranjen ulaz za osobe ispod 18 godina, ali nećemo proveravati ;-)
Za muškarce i žene iznad 18, parove i usamljena srca – ulaz besplatan. Ostali: 0 (nula) dinara

KAD: Sreda, 14. februar // 20h
GDE: Dom kulture Studentski grad

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: