Da li imate preko 18 godina?

Gde ćeš za novaka?

Ako se niste odlučili kuda za Novu godinu, ili ako želite spisak svih mogućih opcija, evo naših predloga

3
0

Pred kraj svake godine vrti se, to isto, nikad prevaziđeno, pitanje gde proslaviti famoznu novogodišnju noć? Kao i svakog vikenda, plan će se stvoriti tek na dan dešavanja, oko, tipa, devet uveče, kada se budemo skupili na nečijoj gajbi i odlučivali na koje ćemo strane izvlačenjem papirića iz šešira. Kako drugačije? Saslušajte šta sam sve smislila pa da glasamo odakle ćemo da krenemo:

Hoćemo na tehno? ‘Aj realno idemo u Depo na Central Dance Event da divljački igramo cele noći, dovode Kamran Sadeghi-a, onog strava američkog DJ i producenta, i tu su nam Marko Nastić, Dejan Milićević, Marko Milosavljević i Vladimir Dragaš.  Žurka se nastavlja i za reprizu. Slušaćemo DJ Hernan Cattaneo-a, i uz njega Leu Dobričić, Audiostorm i Aćima. Zvučaću sad kao u telešopu: “Ali to nije sve!” Ima i repriza-reprize drugog januara, bukirali su drum & bass artista LTJ Bukem-a, sa kojim nastupa i Stamina MC. I uz njih naša ekipa DJ Flip, Feloneezy i Jackie Dagger.

A šta mislite da idemo na Venus & Mars u Šafarikovoj? Čula sam da je ta gajba Kneza Pavla do jaja sređena, a nisam nikad bila. I biće disko, house i funk, na tri stejdža, znači možemo još i da biramo šta nam se sluša. Tu nam je Beyond House ekipa (Ali, Doo i Vemić) i Peđa Todorović na Mars stejdžu, Tijana T, Ida Prester i Kristijan Molnar na Venus stejdžu, i u Zloj sobi Vivre Sa Vie i Kud Sestre.

Vatra tebra, u Monsunu brda polu golih riba i likova, rasipa se alkohol dok ceo klub horski peva „Nikom nije noćas kao meni“ Jeb jeb je*ni vrh u kući sa ekipom Inspektor, 50 Grass, Φake Casual, byp_ , a dolazi nam i Me-High-Low. Znate kako su obećali, biće spektakl svetskih razmera.

Samo tehno samo tvrdo samo Drugstore! Dovode nam Neil Landstrumm-a, on baaaš kida, lik je na sceni od devedeset i neke, osim što DJ-iše on je i vrhunski producent, mislim da vredi da idemo da ga čujemo. A plus, gde ćeš bolju postavku u Drugstore-u od  Xavi-a, Molnara i Tijane T, zajedno sa atom/output. A možemo da se topimo i u maloj sali uz Khidja, 33.10.3402 i mangulicaFM.

Već zamišljam scenu onako filmski: Silazimo u Šećer, čuje se: Mystic, Mystic, Mystic…Stylez. Svi su u ekstazi, padaju pare sa neba, ribe nam se bacaju u naručje, likovi nam guraju flaše u ruke, nismo se ni skinuli već smo u gasu k’o da partijamo zadnja tri dana. Za Dj pultom su  Feloneezy, Jackie Dagger, Stevie Whisper i Rex Regis koji puštaju ludilo od muzike.

E a vidite ovo, malo je laganija varijanta na 20/44. DJ Brka i Toshke, Disco Not Disco su u potpalublju, a na pontonu su prvo dva mini koncerta Ilije Ludviga, i Ah Ahilej, i onda posle njih do jutra ide WC7 iz Niša koji vrti yugo b singlove i sve one stvari koje smo zaboravili da znamo, a realno ih gotivimo, od rock-a preko soula i funka, do disco pop-a.

koncert

Sećate se kad su pre dve godine Ewox i Tamarinsky vrteli za Novu Godinu? Ta žurka mi je ostala u lepom sećanju. Evo i ove godine skroz gotivna varijanta u KC Gradu, muzika i đuska all night long, da se prisetimo šta to beše ljubav. Možda i nađemo nekog da nas zagreje. *namig, namig*

U Gun-u ima Kišobran žurka, zapalimo tamo da se prisetimo kako smo 2009. bili svi u indie fazonu, i da ortaci muvaju klinke dok mi vrištimo uz hitove bendova koje smo jurile po festivalima.

A ako hoćete da se družimo s ekipom iz srednje i sa faksa, KST  zaključuje godinu jakom žurkom, za koju su, kako su rekli, spremili više pića nego što je moguće popiti, pa ako mislite da možete da ih pobedite, ‘ajmo.

E sad, druga varijanta je da odemo u neki kafić. 

Ima Dekadance u Blaznavcu, skupili su20 DJ-eva, na pet stejdževa, u dva nivoa. Osim toga, najavili su da će na poćetku večeri deliti prase i čorbicu, taman malo da obložimo želudac, nadam se da će biti i ruske salate da zaokružimo doživljaj. A  deo lineup-a je: MKDSL (Live), Flip, Feloneezy, Banda Panda, Iron, Byp, Rebel B, Dada Selectah, Damian Selecta, Vojkan Becir, Corbika (Live).

KGB će kao i uvek od rana jutra početi sa slavljem, a predveče će se pridružiti i DJ Iron, DJ Soft 85 i DJ Aćim da nas sve dignu na noge… i na stolove.

U Nixonu vrte Vanja Bursać, Dušan Lilić, Flip, i povedi ostatak ekipe, da napravimo nešto kao veliku kućnu žurku.

A imate i varijantu  Radionica, Ben Akiba, Ludost, i Radost, Drinka i 0,5 (Nula Pet) koji su nam obećali funky Novogodišnje Prelivanje.

Za mirniju atmosferu, gde se gledamo u oči, pričamo, pijuckamo i jedemo, našla sam par hotela i restorana koje sam ranijih godina posećivala za praznike.

Square Nine svake godine ima divnu matine koktel žurku, gde se skupe bitne face Beograda da zaključe sve sa još jednim Old Fashioned-om. A tu su i mesta sa živom muzikom i All Inclusive ponudama tipa hotel Slavija Lux, i  hotel Jugoslavija.  Što se još intimnije atmosfere tiče, ako želite da budete samo u krugu prijatelja, na raspolaganju su vam restoran Smokvica, bar Absinthe, i restoran Dijagonala (ZAPLET 2.0).

Mimo svega nam već poznatog, htela sam da nađem i neka mesta na kojima nisam nikada bila, koja su u fazonu mature gde imaš muškog i ženskog pevača i klavijaturistu, prva dva pića su besplatna i sve ribe su u najlonkama.

Ako vas interesuje moj ubistveni novogodišnji plan, evo par predloga.

Prva stvar na koju sam naišla je Baja Mali Knindža, u restoranu Džo u Batajnici. Znam, malkice je dalje, ali taman ćete se otretzniti dok dođete nazad gajbi. Za razumnu cenu, dobiješ neograničenu količinu hrane i pića, kao i bogati repertoar pesama našeg poznatog kantautora.

Na drugom mestu sa još zvučnijim imenom Hollywood „Uživajte za doček u ogromnoj sali koju ukrašavaju kožne stolice sa svilenim presvlakama i okruglim stolovima.“ Mislim, tako sam bar čula. S obzirom na to da se restoran nalazi na Ledinama, ima i smeštaj ako zaginete, a samo za vas na podijumu pevaaa Stoja *oja oja oja ja a*.

Pošto dvadesete gazim  i dobro mi je sasvim, volela bih da te stihove čujem uživo, i sa dignutim prstićem ih otpevam dok se penjem na sto zajedno sa Milenom Ćeranić, koja nastupa u banket sali Sava Centra. Ova sada već iskusna Zvezda Granda sa mnoštvom hitova iza sebe je garant da restoran nećete napustiti pre jutarnjih časova.

trg

A ako vam se baš ne cima taksi i troši kinta, stanite ispred skupštine i pretvarajte se da ne znate Brenine hitove iz osamdesetih dok ih mumlate kroz šal, i da vidite da li to ozbiljno Stiven Sigal ima bend, i zbog čega dočekuje Novu godinu baš u Beogradu.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: