Da li imate preko 18 godina?

Filmovi sa Kanskog festivala pred domaćom publikom

Autor:

Na ovogodišnjem petom, jubilarnom izdanju Festivala francuskog filma, koji se od 14. do 18. juna održava u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, publika će imati priliku da pogleda najnovija ostvarenja iz Francuske od kojih više njih pripadaju ovogodišnjoj selekciji Kanskog festivala.

Projekcije će biti održane na Kosančićevom vencu, Silosima i na platou između Ušće poslovnih centara. Program Off: Rediteljke posvećen francuskim autorkama publika će moći da pogleda u mts Dvorani, dok će deo programa biti prikazan i u Kulturnom centru Novog Sada i Vilingradu u Nišu.

Festival će u sredu, 14. juna na Kosančićevom vencu otvoriti ostvarenje Vensan mora da umre autora Stefana Kastana kada će biti održan i razgovor sa autorom. Film će reprizno biti prikazan u četvrtak, 15. juna u Silosima. Film je premijerno prikazan u okviru Nedelje kritike ovogodišnjeg izdanja Kanskog filmskog festivala. Pod zvezdama Sebastijana Tilara biće prikazan u četvrtak, 15. juna na platou između Ušće poslovnih centara, a u subotu 17. juna na Kosančićevom vencu.

Normalna Olivijea Babinea, autora koji se po drugi put vraća na festival, biće prikazano u petak, 16. juna na Kosančićevom vencu, a reprizno u subotu i nedelju na Ušću i u Silosima. Nakon Beograda, autor će sa svojim filmom posetiti i Novi Sad, gde će u četvrtak, 15. juna biti organizovana projekcija u Kulturnom centru Novog Sada. Posle svih projekcija biće održan razgovor sa autorom.

Kuća Anise Bonfon biće prikazan u četvrtak i petak, 15. i 16. juna na Kosančićevom vencu i u Silosima. Dok će Velika kola Filipa Garela biti prikazan u petak, 16. juna na Ušću, a dan posle i u Silosima. Ovo ostvarenje gledaće se i u Nišu, u Vilingradu, u četvrtak, 15. juna. Soliter Gijoma Niklua biće prikazan u nedelju 18. juna u 21 čas na Ušću.

Još jedan film koji stiže sa nedavno završenog festivala u Kanu je ostvarenje Salem Žan-Bernar Marlena koji će biti prikazan u nedelju, 18. juna u 21 čas na Kosančićevom vencu. Film je prikazan u selekciji Izvestan pogled.

U okviru OFF programa: Rediteljke publika će u mts Dvorani gledati filmove Zaljubljena Anais Šarlin Buržoa Take, Baš me briga Emanuel Mar i Žili Lekustr, Beskrajno leto Emili Osel i Plejlista autorke Nin Antiko.

Sve projekcije na otvorenom počinju u 21 čas, projekcije u Novom Sadu i Nišu počinju u 19 časova, dok će filmovi koji su na programu u mts Dvorani biti prikazani u 17 časova. Ulaz na projekcije je slobodan.

*naslovna fotografija: kada iz filma Salem

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: