Da li imate preko 18 godina?

Film&Art zona na Beogradskom manifestu

U okviru petog Beogradskog manifesta, na Kalemegdanskoj tvrđavi, po prvi put odžaće se Film&Art zona i predstaviti osam značajnih regionalnih festivala.

Autor:

Beogradu će u period od 24-26. maja, u okviru Beogradskog manifesta u ovoj zoni biti predstavljeni najznačajniji regionalni, internacionalni filmski festivali. Open air cinema postavljen na Kalemegdanu pružiće publici uživanje u preko 20 značajnih filmskih ostvarenja, kroz promociju bioskopa, kao mesta okupljanja kreativaca, ljubitelja filma a takođe i kritičara iz oblasti filmske umetnosti. 

Program zvanično otvara Basta Fest u petak 24. maja u 18h, filmom “Noć u Tokorikiju”, nagrađivane rediteljke Roxane Stroe, dok će film „Brazilka” rediteljke Sare Marković, u nedelju u 20h zatvoriti Film&Art Zonu.

Naši učesnici Beldocs, Bašta Fest, Kids Fest, Filmski Festival Herceg Novi, Kino Mediteran, ZFF – Zagreb Film Festival, Motovun Film Festival, Dokufest predstaviće svoj rad publici, upoznaće nas sa predstojećim programom i aktivnostima koje sprovode, a takođe, iz svog programa izdvojili su vićestruko nagrađivane, autorske, kratkometražne, dugometražne, dokumentarne i animirane filmove, koje ćemo imati priliku da pogledamo za vreme trajanja festivala.

Prateći program čine panel diskusije na temu filma (master class reditelja Babisa Markidisa, čiji ćemo film “Sažaljenje” imati prilike da pogledamo u subotu u 18:30, predavanja na temu bio dizajna (Maja Halilović), street art radionica (Jovan Ćurčić) i predavanje na temu noviteta u VFX industriji (Vladan Điri Vasiljević).

Učešće na svim radionicama, kao i projekcije filmova su besplatne, s tim da je za radionice i master class potrebna prijava na mail:  prijave.zona2019@gmail.com.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: