Da li imate preko 18 godina?

Festival Jazz in the Garden 6. i 7. jul u Botaničkoj bašti

18 koncerata na više scena. Nastupiće Vlatko Stefanovski, Vasil Hadžimanov, Rambo Amadeus i mnogi drugi.

Autor:

Festival Somersby Jazz in the Garden biće održan 6. i 7. jula u Botaničkoj bašti Jevremovac, a tokom četvrtog izdanja festivala biće održano 18 koncerata na više scena.

“Za razliku od većine ovdašnjih džez festivala gde publika dođe na koncert, sedne na svoje mesto i sluša muziku, Somersby Jazz in the Garden, uz vrhunsku muziku domaćih i inostranih džez muzičara, publici nudi i puno propratnih sadržaja. Posetioci imaju puno razloga da dođu pre koncerata i da ostanu posle, ali i da u svakom trenutku mogu da biraju muzički sadržaj koji im odgovora na jednom od tri paralelna muzička programa, koji se uporedo dešavaju”, saopštili su organizatori.

Ove godine festival s ponosom najavljuje dvojicu istaknutih muzičara Vlatka Stefanovskog i Vasila Hadžimanova koji će, zahvaljujući kompaniji Tikveš Chateaux&Domaines, po prvi put u karijeri nastupiti zajedno kao duet s programom koji je napravljen ekskluzivno za Somersby Jazz in the Garden. Kao specijalni gost na sceni će im se pridružiti i američki gospel i bluz pevač Dean Bowman.

Još jedno veliko ime, enfant terrible ovdašnje muzičke scene Rambo Amades i njegov Organic Trio nastupiće sa specijalnom gošćom, pevačicom i multiinstrumentalistkinjom Albom Nacinovich na koncertu koji donosi mnoštvo iznenađenja i pomera muzičke granice.

Publika će tokom dva dana na Main Stage-u imati prilike da sluša i nastupe najboljih ovdašnjih džez muzičara Max Kochetov Quintet, Schime, Miloš Čolović Sextet i Irina Pavlović Octet koji će ponuditi uvid u muziku na aktuelnoj srpskoj džez sceni.

Garden Stage i Stage One donose takođe pregršt vrhunske zabave i uzbudljive koncerte etabliranih i mladih muzičara iz Srbije i inostranstva: Bobana Đorđević Quartet, Bullet for a Badman, Shljuka Quintet, Corey Wilcox Quintet, Drama Quartet, Kosta Vukašinović Sextet, Katarina Kochetova Quartet, Jovan Milovanović Quartet, Ivan Radivojević & No Room For Squares, Herb Hunters, Blues Brothers Tribute Band, a tu su i oba dana jam session nastupi mladih muzičara sa džez odseka MŠ Stanković.

Festival će oba dana trajati od 16 do 23 časa, a ograničeni broj ulaznica se u pretprodaji može kupiti preko tickets.rs po ceni od 2.500 dinara po danu. Za decu do 12 godina ulaz je besplatan. Detaljan program koncerata najlepšeg praznika džez muzike može se pronaći na sajtu jazzinthegarden.rs.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: