Da li imate preko 18 godina?

Električni orgazam otvara “Leto u MuzeJU”

Autor:

Muzej Jugoslavije otvara ovogodišnji letnji program 22. juna u 19 časova nastupom benda Električni orgazam. Кoncert će se održati na platou ispred Muzeja Jugoslavije, čime će zvanično započeti „Leto u MuzeJU 2023”. Ulaz je slobodan!

„Igra rokenrol cela Jugoslavija”, „Zlatni papagaj”, „Кapetan Esid”, „Da si tako jaka” i „Bejbe ti nisi tu” samo su neki od hitova jednog od najvećih novotalasnih bendova, a gde ima više smisla da se oni izvedu uživo nego na platou ispred Muzeja Jugoslavije, saopštava ova Muzej.

Muzej Jugoslavije ističe da je kroz decenije stvaralaštva Električni orgazam menjao je postave i muzičke stilove, ali je uvek ostajao dosledan svom specifičnom i originalnom rokenrol izražaju. „Od Paket aranžmana do danas, nizali su uspešne albume i zasluženo zauzeli mesto na vrhu lestvice najuticajnijih novotalasnih bendova na ovim prostorima. Кultni status i aktuelnost na savremenoj muzičkoj sceni čine Električni orgazam važnim segmentom jugoslovenskog nasleđa koji se mora muzealizovati, dok odlični nastupi obećavaju sjajan program koji će privući novu mladu publiku u Muzej”, kaže se u saopštenju.

Program Leto u MuzeJU se organizuje već šest godina sa idejom da kroz različite događaje afirmiše Muzej Jugoslavije kao mesto za druženje i zabavu. Od pokretanja programa, održano je na desetine koncerata bendova i nastupa drugih umetnika u kojima su kustosi Muzeja prepoznali odjeke jugoslovenskog nasleđa. Takođe, baštineći tradiciju jugoslovenske omladinske kulture, Muzej nastoji da podrži kako mlade tako i bendove koij su ostavili dubok trag na jugoslovenskoj sceni, ali i da svojim programima omogući predstavljanje regionalne scene beogradskoj publici.

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: