Da li imate preko 18 godina?

Drugi deo Festivala francuskog filma na Ušću – od 29. juna do 2. jula

Autor:

Festival francuskog filma svoje peto izdanje nastavlja projekcijama filmova na platou između “Ušće” poslovnih centara od četvrtka 29. juna do nedelje 2 jula. U bioskopu na otvorenom biće prikazani filmovi Pod zvezdama, Velika kola, Normalna i WOW!.

Ostvarenje Pod zvezdama Sebastijana Tilara biće prikazano u četvrtak, 29. juna. Priča filma prati Jazida kome su peciva najveća strast još od kad je bio dete. Odrastao u sirotištima i hraniteljskim porodicama, mladić će učiniti sve kako bi ostvario svoj san: da radi sa najvećim majstorima peciva i postane najbolji u tom poslu.

U petak, 30. juna publika će imati priliku da pogleda Velika kola Filipa Garela. Dve sestre, brat, otac i baka izvode putujuću lutkarsku predstavu. Kada otac umre tokom jednog izvođenja, preostali članovi porodice se trude da održe sećanje na njega.

Projekcija filma Normalna Olivijea Babinea biće održana u subotu, 1. jula. Četrnaestogodišnja Lusi je snalažljiva tinejdžerka koja se brine o svom ocu Vilijamu koji boluje od mulitple skleroze. Dok se Vilijam trudi da oraspoloži Lusi stalnim šalama i smicalicama, ona daje sve od sebe da bude dobra u školi dok uporedo radi u sendvičarnici i obavlja kućne poslove. Izlaz iz teške svakodnevice nalazi u svojoj bujnoj mašti i romanu koji piše. Međutim, kada im socijalna služba najavi kućnu posetu, Lusi i Vilijam smišljaju složen plan kako da ubede socijalne radnike da oni žive savršeno normalnim životom.

Film WOW! autora Bruna Podalidesa biće prikazan u petak, 2. jula. U ovom filmu glavni likovi, Katrin i Orasio, agenti za nekretnine, organizuju posete jedne velike kuće „u kojoj može biti napravljen bazen i sa pogledom na voz“ i jednog malog stana u predgrađu. Njihov cilj je da nađu prave kupce koji će zaboraviti na sve nedostatke neatraktivnih nekretnina i koji će reći Wow!.

Projekcije filmova počinju u 21 čas, a ulaz je slobodan.

*naslovna fotografija: kadar iz filma Normalna

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: