Da li imate preko 18 godina?

Dokumentarci Mile Turajlić o Nesvrstanima ponovo u Beogradu

Autor:

Zbog velikog interesovanja publike dokumentarni filmovi„Non-Aligned & Ciné-guerrillas: Scene iz fonda Labudović“ (Nesvrstani i Filmske gerile) biće ponovo na repertoaru Dvorane Kulturnog centra od 31. avgusta do 5. septembra u terminima od 18h i 20h.

Povodom 62. godišnjice održavanja prvog samita Pokreta nesvrstanih u Beogradu, u petak 1. septembra biće održan i razgovor sa rediteljkom posle prvog filma.

Dokumentarni diptih se sastoji od dva dugometražna filma koji nas vode na arhivsko putovanje kroz proces stvaranja projekta Trećeg Sveta. Filmovi su bazirani na do sada nikada ranije prikazanim 35mm filmskim materijalima Stevana Labudovića, snimatelja Filmskih novosti, koji je pratio predsednika Tita 30 godina.

Svetska premijera “Non-Aligned” održana je na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Amsterdamu – IDFA, “Ciné-guerrillas” je premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu (TIFF), dok je srpska premijera diptiha održana na 28. Festivalu autorskog filma. “Nesvrstani” su osvojili Grand Prix festivala angažovanog filma u Alžiru, i tokom septembra predstoji i američka premijera filma na festivalu u Kamdenu.

Foto: Poppy Pictures

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: