Da li imate preko 18 godina?

DIZAJN PARK

Deo atmosfere sa BDW-a

Autor:
0
0

Ovogodišnji Belgrade Design Week odvija se na Dorćolu, u ulici Strahinjića Bana 7, u nekadašnjoj fabrici stakla. Ovde je smešten i DizajnPark, na kom su predstavljeni poslednji radovi istaknutih predavača i drugih profesionalaca iz domena dizajna koji ove godine učestvuju u BDW-u. O preuređenju ruiniranog prostora Staklopana pričali smo sa Ninom Radosavljević, a atmosferu sa DizajnParka fotografisala je ovogodišnja dobitnica nagrade segmenta 100% Future Serbia – Milica Balubdžić.

Ova zgrada nije korišćena 30 godina, prostor moderne ruševine iz 30ih godina 20. veka zaboravljen od strane Beograđana.

Čak se jedan od ulaza u Kalemegdanske lagume nalazi baš u ovoj zgradi.

IMG_9340

Prostor je bio devastiran, a podovi na 3. spratu bušni, plafoni puni buđi. U svrhe BDW-a prostor se obrađivao skoro 3 nedelje. Tim Belgrade Design Week-a zadužen za izložbe, u sastavu Nina Radosavljević, Milica Kolundžija i Ivan Isailović, bavio se ovom akcijom uređivanja.

IMG_9406

Čitava ižlozba zauzima 4 sprata Staklopana. Prvi nivo je namenjen za konferenciju od 9-11. oktobra, pored sale za konferenciju nalazi se gorenje lounge i bar za posetioce.

Na drugom nivou je izraelska izlozba Out of the box. U istoj prostoriji nalazi se i L/B comfort #8 instalacija. Prostor na nivou 2 do izraelske izlozbe i L/B posvecen je Laufen-u i Wallpaper magazinu. Laufen box dizajniran od strane Konstantina Grcica i Toan Nguyen-a. Na ovom nivou  je i izlozba fotografa Branka Starcevica.

Treći nivo posvećen je radionicama i tu su izloženi i komadi učesnika 100% Srbije.

IMG_9404

Na 4 nivou su s jedne strane Restons Sérieux sa fantastičnom izložbom logotipa bakterija i mahuna, studio Structura namestaj je takođe tu. U prostoru koji je nekada bio obložen lamperijom, dosta trošnom, smeštena je većina umetnika i proizvođaca – Kolja Božovića, Nicolas Le Moigne, Tom Strala, Lasvit by nendo, Studio Drift i Irena Kilibarda. Pored njih tu su i Zieta stolice.

U stepenišnom delu je izlozba Centra za promociju nauke Brojevi. Tu su izloženi radovi poznatih grafičkih dizajnera Srbije.

IMG_9433

Više o DizajnParku možete pročitati na njihovom sajtu.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: