Da li imate preko 18 godina?

Confidence, izložba fotografija Viktora Šekularca u Remontu

Biće predstavljen opus koji je nastajao tokom proteklih 10 godina na raznim mestima širim Evrope i Amerike u kojima je Šekularac živeo i radio.

Autor:
0
0

Posle više od 10 godina Viktor Šekularac ponovo u galeriji Remont. Dizajner, fotograf i prijatelj Viktor Šekularac će beogradskoj publici predstaviti svoj fotografski opus koji je nastajao tokom proteklih 10 godina na raznim mestima širim Evrope i Amerike u kojima je živeo i radio.

Sam tematski okvir Viktorovih radova se malo menjao. Predmet interesovanja oduvek su mu bila netipična mesta, pojave i oni neuhvatljivi trenuci koji zabeleženi njegovom kamerom postaju ikonični prizori. Poetične, uvek likovno uzbudljive i brutalno svedene na ‘narativnu senku’ naizgled statičnih ili banalnih prizora. Viktor u svim ovim prizorima traži logiku, razmišlja o odnosima, estetici. Mesta koje Šekularac fotografiše su autonomni prostori koji žive sopstvenim životom i po sopstvenim zakonima. Često crne rupe u urbanim gradskim strukturama, napušteni i zaboravljeni prostori koje ni ne registrujemo kada pored njih prolazimo jer izlaze izvan okvira medijske slike koja nam se servira.

View this post on Instagram

Мир Божји, Христос се роди

A post shared by Viktor Shekularatz (@viktorshekularatz) on

U vremenu u kome smo konstantno bombardovani/izloženi mnoštvu fotografija i kada svako od nas ima bar po par hiljada slika u telefonu, proces selekcije radova za izložbu jednog umetnika postaje nemoguća misija. Nove tendencije u fotografiji gde se više vremena troši na selekciju nego na samo stvaranje dela i emotivna povezanost ili udaljenost umetnika sa njegovim radovima i reakcija na emocije izazvane time, postaju nova tema kojom se Viktor Šekularac bavi. Kako iz mora fotografija izabrati onu pravu, imaju li umetnici snage i samopouzdanja da urade taj posao na pravi način, samo su neka od pitanja koje ova izložba pokreće.

Viktor Šekularac (1980, Beograd) studirao Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, klasa fotografija. Profesionalno se bavi fotografijom od 1998. godine. Trenutno živi i radi na realciji Srbija – Francuska.

 Otvaranje izložbe u petak 18. januara u 19 h. U ponedeljak, 21. januara od 14 do 18h OTVORENA VRATA – Viktor prima goste u galeriji i na licu mesta štampa fotografije iz svojih foldera po izboru posetilaca. Izložba će biti otvorena do 2. februara.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: