Da li imate preko 18 godina?

CABINET SR:CH / Silkskrin

U Parobrodu predstavljena knjiga švajcarsko-srpskog kolektiva

Autor:
0
0

Sinoć, 26. septembar u UK Parobod otvorena je zložba “CABINET SR:CH / Silkskrin”, na kojoj je promovisana i knjiga ovog švajcarsko-srpskog kolektiva, koji čini pet grafičkih dizajnera: Kolin Žanere-Gri, Milica Pantelić, Teofil Gloze, Sebastijen Dutaz i Željko Lončar.

Kolektiv je osnovan 2012. godine nakon niza zajedničkih projekata u Srbiji i Švajcarskoj, a na izložbi je predstavljena knjiga koja predstavlja skup dosadašnjih projekata, a biće distribuirana u specializovanim knjižarama u zemlji i inostranstvu. Do sada je Cabinet SR:CH organizovao 3 projekta koji uključuju izvođenje radionica i organizovanje izložbi u Neuchatelu (CH) i Beogradu (SRB).

Pored izložbe i knjige, publika je imala priliku i da sluša švajcarski hip hop bend Murmures Barbares.

cabinwt1

cabinet2

cabinet3

Cilj ovog kolektiva je razmena znanja o dizajnu, sticanje profesionalnog iskustva i kulturna razmena između dve zemlje. Organizujući radionice, izložbe i studijska putovanja, kolektiv ima aktivnu ulogu u edukaciji budućih grafičkih dizajnera. Takođe, omogućuje studentima da upotrebe znanje u realnom okruženju radeći sa studentima iz drugačije kulturne sredine na projektima vizuelne komunikacije i dizajna. Projekti su osmišljeni tako da student uvek nadograđuje osnovna znanja (tipografija, ilustracija), istražuje lokalnu kulturu, sarađuje sa drugima i na kraju oblikuje završni proizvod i predstavlja ga u vidu izložbe. Uz pomoć ovih etapa rada učesnici su u prilici da upotrebe svoje znanje u najvećoj mogućoj meri i usavrše se u veštinama kao što su: sito-štampa, povezivanje knjiga, zidno slikarstvo i instalacije u prostoru.

2014_Cabinet_SRCH_opening_NK-34

2014_Cabinet_SRCH_opening_NK-47

Autor fotografija – Nemanja Knežević

Ulaz na izložbu je besplatan i možete je pogledati do ponedeljka, 29. septembra. / UK Parobrod se nalazi u Kapetan Mišinoj 6a.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: