Da li imate preko 18 godina?

Beogradski izlozi

Bizarni, slatki i neobjašnjivi aranžmani

0
0

Iako uniformisani izlozi stranih brendova i njihovih lanaca zadnjih nekoliko godina sve više preuzimaju beogradske ulice, kroz pukotine tranzicije i dalje uspevaju da se provuku mala trgovinska preduzeća i lokalni privatnici. Bez mogućnosti, a možda i želje, da se reklamiraju u skladu sa savremenim advertajzing tokovima – izlozi su jedini način komunikacije sa kupcem. Vizuelna rešenja su ponekad sumanuta, ali uvek šarmantna. Izdvajamo šest koji su nam zapali za oko.

Prodavnica cipela u Vasinoj

Izlog krasi kraj imaginarnog razgovora u vidu zaključka. Posebno nam se dopalo što odaje utisak opširnog izlaganja na kraju kog je izvesna ženska osoba sa velikim olakšanjem priznaje sebi i drugima da – cipela nikad dosta.

Vodoinstalater u Francuskoj

Uvek sam volela ideju da se sto metara od glavnog gradskog trga nalazi klozetska šolja. No, ako bolje pogledamo, sa desne strane stoji i lavabo sa česmom. Kade su minijaturne, ali ih ima dve.

Električar u Skadarskoj

Estetski najapstraktniji od svih izloga. Mreža metalnih šipki koja više odaje utisak futurističke skulpture, nego električarske radnje.

Apoteka u Beogradskoj

Dakle, apoteka čiji je izlog od poda do plafona popunjen plastičnim životinjicama, koje nisu tu radi animacije najmlađih, već deo asortimana.

Krojač u Skadarskoj

Pored obilne flore i gigantskih makaza, za oko nam je zapala minijaturna figurica stilizovanog krojača za šivaćom mašinom.

Komision u Bulevaru kralja Aleksandra

Za kraj, čuveni komisioni koji prodaju doslovce sve. Prosto neverovatno šta sve može da se smesti na samo nekoliko kvadratnih metara. Svi beogradski izlozi u jednom.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: