Da li imate preko 18 godina?

Beogradska filharmonija

Početak i najava koncertne sezone koja vas može odvesti u druge svetove i... opet u druge svetove, jer Filharmonija najavljuje reprize najtraženijih koncerata

13
0

Da li ste avanturisti, znalci, početnici, zaljubljeni ili megalomani? Da li uživate u muzici i želeli bi da uronite u svet nota najvećih majstora istorije klasične muzike prezentovane nakon sati i sati posvećenog, studioznog vežbanja instrumenta renomiranih i svetski poznatih solista? Onda pravac Kolarčeva zadužbina!

Beogradska filharmonija je svoju novu 2015/16 koncertnu sezonu podelila na programske oblasti (Avanturisti, Zaljubljeni, Znalci…) pružajući nam izuzetne koncerte i uvid u rad najvećih imena savremene klasične scene. Filharmonija koja je već uveliko poznata po svojoj saradnji sa izuzetnim dirigentima i solistima iz celoga sveta ( poput Zubina Mehte, Kšištofa Pendereckog, Borisa Berezovskog, Miše Majskog…), nastavlja svoju tradiciju i u ovoj sezoni. Na programu se izdvajaju imena solista poput violiniste Nemanje Radulovića, klarinetiste Martina Frista, oboiste Fransoa Leloa i pijaniste Beri Daglasa koja privlače pažnju i šire, svetske publike svojim impozantnim biografijama. Tokom sezone, imaćemo priliku i da uživamo u delima koja su svakako klasici klasične muzike i koja su proizašla iz pera maestralnih kompozitora kao što su: dramatični Betoven, lirski Čajkovski, luckasti Prokofjev, Hajdn, Maler, Respigi, Hindemit, Pjacola, itd. Spoj izvođača i kompozitora će biti vođen dirigentskim palicama majstora umetnosti dirigovanja Marka Pjola, Srboljuba Dinića, Danijela Rajskina ili pod upravom Uroša Lajovica.

uros-lajovic-shenzhen-je-nastao-da-bi-konkurirao-hong-kongu

Uroša Lajovic

Gustav Mahler: Symphony No. 5 – Uroš Lajovic conducting The RTV Slovenia Symphony Orchestra

Jedno od mnogih velikih dela koja ćemo imati priliku da slušamo u novoj sezoni: Malerova peta simfonija pod vođstvom pomenutog Uroša Lajovica.

Za bogatiji doživljaj same muzike i za dublje razumevanje iste, možete se pridružiti besplatnim, uvodnim predavanjima koja će držati muzikolog Maja Čolović Vasić, pola sata pre početka svakog koncerta u Muzičkoj galeriji Kolarca. Predavanja su namenjena svima bez obzira na stepen muzičkog obrazovanja, a bajkovite priče i razne anegdote koje se ispredaju oko samih dela i njihovih kompozitora će vam sigurno pružiti slikovitiji prikaz muzike koja vas iščekuje!

Slušajući dela možete da utonete u tople, sveže orkestarske boje Respigija i njegovog omuzikaljenog Rima, osetite energiju u Betovenovim klavirskim koncertima, dramu i ljubav u Malerovoj simfoniji, čujete povratak tradiciji obojenoj novim ruhom kod Prokofjeva u njegovoj čuvenoj Klasičnoj simfoniji… Ova i ostala dela će vas provesti kroz sva duhovna stanja i odvesti vas do onih za koja niste ni bili svesni da posedujete i osećate.

Svi koncerti koji su na programu se mogu, sada već standardno, čuti u prostoru velike sale Kolarčeve zadužbine sa početkom u 20h. O programu i početku svakog pojedinačnog koncerta se možete detaljno informisati ovde.

Ako želite da rezervišete svoje mesto u nekom od ovih ciklusa i budete jedni od zaljubljenih, znalaca, avanturista ili bilo koja od grupa u kojoj se u novoj sezoni pronađete, to možete učiniti na biletarnicama Beogradske filharmonije, Kolarčeve zadužbine ili putem interneta, a tačne informacije o svakom prodajnom mestu i ceni karata možete pronaći ovde.

Pođite na putovanje kroz svet umetnosti zvuka i uživajte!

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: