Da li imate preko 18 godina?

Balloon Parade u GIR-u

Predstavljanje serija ručno bojenog seta figurina proizvedenih u saradnji sa Bratislavom Milenkovićem.

Autor:
0
0

GIR Store u subotu, 22. decembra sa početkom u13:00, organizuje događaj „Behind the Balloon Parade“ na kojem će biti predstavljena i nova serija ručno bojenog seta figurina Balloon Parade, koje je GIR proizveo u saradnji sa ilustratorom Bratislavom Milenkovićem.

Više o samom konceptu i radu na projektu govoriće Suna Kažić, kao autor koncepta, i umetnik Bratislav Milenković.

foto: Nemanja Knežević

Na početku 20. veka mnogi proslavljeni arhitekti avangarde su kreirali figurine koje govore o istoriji moderne arhitekture u minijaturi. U njihovim jednostavnim oblicima se mogu videti prvi tragovi modernizma – početak veze između arhitekture i dekorativnih predmeta, kreativnih igrački, koji se nastavljaju i danas.

Balloon Parade je pionirski poduhvat GIR-a i Bratislava Milenkovića, ilustratora, koji je svoju premijeru imao na Beogradskom sajmu nameštaja, prošlog meseca.

Inspirisana fascinantnim svetom balona, kolekcija Balloon Parade, oslikava nepredvidivost tih inventivnih letećih objekata, koji nam otvaraju nove horizonte. Tri figurine, različitih geometrijskih oblika, izrađene su od masiva jasena, dok su grafički detalji ručno oslikani. Iako svaki balon ima jedinstveni karakter, najbolje funkcionišu zajedno, jer vesela parada zanimljivih oblika, proporcija i boja, donose autentičnost svakom prostoru u kom se nađu. Kolekciju upotpunjuju i tri grafike, koje predstavljaju različite trenutke i time objedinjuju jedinstveni dizajn i atmosferu.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: