Da li imate preko 18 godina?

Aukcijska izložba: Iz Cvijetinih skrivenih odaja

Autor:

Zasitite glad za umetnošću, oplemetnite svoj dom, pronađite poklon najzahtevnijim prijateljima – otkrijte neotkriveno, udomite napušteno!

Ovako glasi najava za veliku prodajnu izložbu zaboravljenih umetničkih dela koja je 11. aprila počela u Umetničkom paviljonu “Cvijeta Zuzorić”. Tokom celokupnog trajanja izložbe radovi se mogu kupiti, a u subotu 22. aprila biće održana aukcijska prodaja! Prikupljena sredstva biće iskorišćena za saniranje infrastrukturnih problema Umetničkog paviljona “Cvijeta Zuzorić”, navelo je Udruženje likovnih umetnika Srbije (ULUS).

Izložba je deo velikog spremanja depoa Umetničkog paviljona “Cvijeta Zuzorić” i predstaviće dela koja su umetnici zaboravili ili trajno ostavili.

“Cvijeta Zuzorić, dubrovačka pesnikinja i velika podržavateljica umetnosti, u doba svoje posrnule slave poslednje utočište našla je na Kalemegdanskom grebenu, gde je tokom godina začaravala umetnike da svoja dela zaboravljaju u skrivenim odajama svoga oronulog Paviljona”, navodi ULUS.

“Ostvarujući svoju milenijsku misiju i slaveći umetnost dostupnu svima, Cvijeta je odlučila da se otrgne likovanju nad opštom društvenom apatijom i svečano otvori sadržaj svojih dugo srivenanih odaja za najširu javnost! Ne propustite jedinstvenu priliku da vidite ove unikatne primerke koji nakon više decenija izlaze iz prašine i paučine da bi ih obasjala svetlost dana, a možda i dođete u posed nekog od njih po skandalozno niskoj ceni”, objavio je ULUS na svojoj Instagram strani.

*fotografije: ULUS

 

!

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: