Da li imate preko 18 godina?

After kod Tifanija 8

Ljubavni roman 8. deo. Da li je Chanelov Rouge Allure Velvet okidač za samopouzdanje? Simonida je konačno rešila da preuzme inicijativu.

0
0

Život stvarno ume da iznenadi čoveka. Jedan sekund je dovoljan da vam se sve okrene naopačke. I ako ste mislili da ste sigurno krenuli u jednom pravcu, lako može da se desi da iznenada skrenete tamo gde najmanje želite. Ali, to su zakoni prirode, mislila je Simonda šokirana činjenicom da je Biljana bez ikakvog blama sela za njihov sto i naručila piće. Nije joj trebalo ni par minuta da se u potpunosti ugnezdi, osvoji prostor svojim iritantnim smehom koji se čuo čak i do Luke Beograd, dok je jednom rukom sasvim nehajno otkopčavala i zakopčavala najniže dugme na košulji od snežno bele svile pokazivajući celoj bašti “Smokvice” da i te kako brine o kolekciji svog donjeg rublja. Delovalo je kao da će ovaj susret, bez ikakve sumnje, ući na Simonidinu listu najgorih događaja života, jer svaki novi sekund je trajao bukvalno godinama. Nije mogla da veruje kakve teme je sve vadila iz dubine malog mozga, ne dozvoljavajući ni njoj ni Banetu da progovore. Ponekad je delovala da se i ona sama guši u sopstvenim rečima, s obzirom da je gledano s strane izgledalo da skoro da i ne diše.

“Bila sam dva puta na Santoriniju, mislim, sve mi je to precenjeno. Jebote, odeš da se odmoriš, onda sretneš pola Beograda… Ježim se bre toga, da mi pored plaže leži neko koga mogu da sretnem u Beton hali, mislim u Beogradu mi je to cool, družimo se, izlazimo, ali ne moram baš da te gledam i na odmoru. A meni se jedne godine desilo, ono otišli sa nekim ortakom na neki izlet na Mikonos, on ima neku jahtu, gomila nas, i jebote samo što sam stala na kopno, ono moj bivši… Mislim se, jebote, samo si mi još ti falio. Onda krenuo da me smara, s kim sam došla, koliko ostajem, jel’ može sa nama… Ej! Koje ludilo!”, Biljana je bila zaista neumorna.

Ljubavni-roman-8-2

Simonida je mislila da zapravo pola toga i izmišlja, jer više nije mogla da prati tok njenih misli. Biljana se u jednom momentu pretvorila u pokvarenu mašinu za izbacivanja loptica na teniskom terenu.

Simonida je postajala sve nervoznija i nervoznija, cupkala je snažno nogom ispod stola, noseći se mišlju da pola xanaxa zdrobi u piće.

“Jeste možda za to da promenimo mesto? Ja sam malo gladan.”, situaciju je presekao Bane, zapalivši pola tompusa koji je očigledno želeo da dovrši.

“A tek oni magarci po ostrvu…”, Biljana je nastavljala kao da bukvalno bila sama za stolom, u bašti restorana, u celom gradu, vasioni. Simonida je krajičkom oka pogledala u Baneta, čisto da vidi njegovu reakciju. Diskretno je podigao obrvu i nasmešio se, jer je Biljana upravo tada kolutala očima kao džek pot mašina.

“‘Si rekao nešto?”, Biljana se odjednom trgla. Bane je snažno uvukao jedan dim, duboko u svoja pluća i odrično joj mahnuo glavom u smislu “samo nastavi da sereš”. Bašta “Smokvice” bila je prepuna, Simonida nije uspela ni da primeti kada su ljudi uspeli da zauzmu bukvalno svako mesto. Simonida je volela to mesto, podsećalo je na bakinu trpezariju u Kikindi, ali tu se osećala kao do kuće. Međutim, Biljana je bila na ozbiljnom putu da Simonida ovo mesto zamrzi do kraja života.

“Mogli bismo da krenemo.”, rekla je ljutito Simonida. Biljana je odjednom prestala da govori i svo troje su se pogledali čudno, kao da je nastala neka neočekivana neprijatnost. Biljana je ustala i rekla da mora da ode do toaleta. Zgrabila je svoju  Liu Jo torbu, koju je pazarila još prošlog meseca u outletu pored Venecije i teatralno odšetala unutra.

“Moram i ja. Odmah se vraćam.”, Simonida je ispila preostali proseko u čaši i krenula za Biljanom.

Simonida je izvukla iz torbe svoj Rouge Allure Velvet, Chanelov ruž i stavljala ga na svoja pune usne, kada je u odrazu ogledala ugledala kako Biljana izlazi iz wc kabine.

Biljana je podigla glavi i pogledi su im se sreli. Simonida je razmazivala karmin mrdajući usne levo-desno, da bi potom naglašeno zatvorila karmin, poput pištolja koji će da zadene za pojas. Biljana je nemo prala ruke i gledala da li ima nešto da popravi na svom licu.

“Baš mi se sviđa. Mnogo je sladak.”, smeškala se Biljana.

“Mogla bi da prestaneš da mu se nabacuješ.”, ni Simonida nije mogla da veruje šta je izgovorila.

“Molim?!”, vrisnula je Biljana, a jedan ubrus za ruke je poleteo kroz vazduh i spustio se na pod, preko njihovih cipela.

“Da li moraš da mi otmeš baš svakog frajera na kog bacim oko?”, Simonida se okrenula i pogledala Biljanu u oči.

“Ne znam o čemu govoriš?”

“Misliš da ne znam da ste već bili zajedno? Pa, rekla mi je Suzana sve.”

“Suzana?! Odakle ona zna?! Ti njoj veruješ?”, Biljana je bila u šoku. Nastavila je histerično da briše ruke od vode, pokušavajući negde da ispusti bes koji je trenutno osećala. Simonida je odjednom zaćutala, pokušavajući da pronađe neku efektnu reč koja će suočiti sa Biljaninom prirodom. Biljana je još jednom prodorno pogledala u Simonidu.

“Paćenice. Ne obraćaj mi se više.”, izašla je iz toaleta gurnuvši dvokrilna vrata poput kauboja koji izlazi iz saloona na dvoboj. Simonida se naslonila rukama na lavabo, pogledala u plafon i duboko uzdahnula.

Ljubavni-roman-8-3

Kada ja izašla napolje, na svež vazduh, Bane je sedeo sam za stolom, što je mogla i da pretpostavi. Prišla je lagano stolu i sela, izduvana kao balon.

“Morala je da krene…”, rekao je tiho Bane proveravajući svoj Facebook profil na telefonu. Simonida je ćutala, nije imala ama baš ni jednu misao u glavi, samo je polako shvatala da je izmorena od cele ove situacije.

“Ajde, idemo.”, rekla je Simonida.

“Gde ćemo?”, pitao je Bane.

“Kod mene.”, Simonida je ustala, ne osvrćući se za sobom da proveri kako je reagovao na ovu direktnost. Bane je bio po malo zbunjen, zavukao je ruku u džep, izvukao svežanj izgužvanih novčanica i bacio ih na sto, što je obradovalo konobaricu u drugoj smeni, s obzirom da je bilo mnogo više preko računa koji su zapravo trebalo da plate.

Bar se večeras neko neće voziti noćnim, mislila je konobarica u sebi.

Nastaviće se…

Zauvek vaš

Sasa-Waltz

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: