Da li imate preko 18 godina?

0.5 – Ništa na pola osim porcija

Nepretenciozan koncept i megalomanija

Prošlog petka, da trinestog, u Dobračinoj 30 otvoren je pab/bar 0.5. Bar se nalazi u podrumu dvorišne zgrade, a atmosfera je vrlo prodisana i najavljuje dobru sezonu. Svratio sam dva dana kasnije da porazgovaram sa marketing menadžerom 0.5ice i pokušam da saznam nešto novo.

Aleksandar Dmitrović

Aleksandar Dmitrović

Koja je vaša priča?

Generalna ideja su megalomanske porcije alkohola po pristupačanim cenama. Svi kokteli se služe u čašama od pola litre, kao i kafa, čaj, ceđeni sokovi i svi ostali napici. Izbor žestokih pića je dobar, kao i cene koje su u skladu sa kvalitetom proizvoda. Pivo od 3l u “karakondžuli”, svojevrsnoj mini točilici, poznatijoj kao “žirafa” je prilično zanimljiv izbor. Doduše ja se držim onog u krigli pošto ne volim kada pivo izgubi svežinu i gaziranost. Naravno tu su i normalne doze, koje su izdvojene na posebnoj karti pića.

Primetio sam da prostor nije isti vikendom i radnim danima, zašto?

Prostor je lepo osvetljen, sva sedenja su visoka. Odmah pored ulaza je bina, koja je radnim danima i u prepodnevnim časovima pretvorena u fin prostor sa kaučom i foteljama za odmor. Prilikom otvaranja je bila zaista velika gužva, koja je možda nastala i zbog velikog broja sedećih mesta.  I pored velikog broja ljudi u 0.5ici je bilo sasvim prijatno, jer je ventilacija prostora dobra. WC je takođe pored izlaza. U slučaju da je prelilo ni taksi nije daleko!

Zašto ste drugačiji?

Drugačiji smo što se tiče rezervacija – njih nema. Da, nema rezervacija. Odluku smo doneli zbog želje da se svi, i gosti i zaposleni, osećaju kao kod kuće. Naprosto za to ne mogu postojati rezervacije. Cilj je da privučemo publiku od 20 do 40 godina upravo zbog raznovrsne ponude i pristupačnosti. Pored toga što nema mogućnosti rezervisanja, u planu je malo drugačiji program večernjih aktivnosti, ali to za sada ostaje tajna.

Aleksandar Dmitrović

Aleksandar Dmitrović

 

Pub/Bar 0.5
Dobračina 30
Radno vreme: 10h do 01h
Telefon: 060 3791225
Nema rezervacija

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: