Prošlog petka, da trinestog, u Dobračinoj 30 otvoren je pab/bar 0.5. Bar se nalazi u podrumu dvorišne zgrade, a atmosfera je vrlo prodisana i najavljuje dobru sezonu. Svratio sam dva dana kasnije da porazgovaram sa marketing menadžerom 0.5ice i pokušam da saznam nešto novo.

Aleksandar Dmitrović
Koja je vaša priča?
Generalna ideja su megalomanske porcije alkohola po pristupačanim cenama. Svi kokteli se služe u čašama od pola litre, kao i kafa, čaj, ceđeni sokovi i svi ostali napici. Izbor žestokih pića je dobar, kao i cene koje su u skladu sa kvalitetom proizvoda. Pivo od 3l u “karakondžuli”, svojevrsnoj mini točilici, poznatijoj kao “žirafa” je prilično zanimljiv izbor. Doduše ja se držim onog u krigli pošto ne volim kada pivo izgubi svežinu i gaziranost. Naravno tu su i normalne doze, koje su izdvojene na posebnoj karti pića.


Primetio sam da prostor nije isti vikendom i radnim danima, zašto?
Prostor je lepo osvetljen, sva sedenja su visoka. Odmah pored ulaza je bina, koja je radnim danima i u prepodnevnim časovima pretvorena u fin prostor sa kaučom i foteljama za odmor. Prilikom otvaranja je bila zaista velika gužva, koja je možda nastala i zbog velikog broja sedećih mesta. I pored velikog broja ljudi u 0.5ici je bilo sasvim prijatno, jer je ventilacija prostora dobra. WC je takođe pored izlaza. U slučaju da je prelilo ni taksi nije daleko!





Zašto ste drugačiji?
Drugačiji smo što se tiče rezervacija – njih nema. Da, nema rezervacija. Odluku smo doneli zbog želje da se svi, i gosti i zaposleni, osećaju kao kod kuće. Naprosto za to ne mogu postojati rezervacije. Cilj je da privučemo publiku od 20 do 40 godina upravo zbog raznovrsne ponude i pristupačnosti. Pored toga što nema mogućnosti rezervisanja, u planu je malo drugačiji program večernjih aktivnosti, ali to za sada ostaje tajna.

Aleksandar Dmitrović
Pub/Bar 0.5
Dobračina 30
Radno vreme: 10h do 01h
Telefon: 060 3791225
Nema rezervacija
Tagovi:
Slični članci:
- Najlon pijaca
Najlon pijaca
Vodič kroz čuveni novosadski lokalitet: od buvljaka kao mesta neobičnih susreta do vikend rituala u eklektičnoj scenografiji.
- Nova doza ljupkosti: Fini na Vračaru
Nova doza ljupkosti: Fini na Vračaru
Poslastičarnicu Fini, poznatu ljubiteljima torti i kolača kao dorćolski lokalitet, sada možete posetiti i u Mutapovoj 21.
- The Perfume Atelier: Savremena parfemska radionica
The Perfume Atelier: Savremena parfemska radionica
U Beogradu je od ove godine u svetlom i atmosferičnom enterijeru moguće napraviti svoj parfem, bolje razumeti mirise i naučiti ponešto o njihovoj sistematizaciji.
- WOOOW Matcha: Beogradsko osveženje iz Japana
WOOOW Matcha: Beogradsko osveženje iz Japana
Čuveni napitak sada možete probati i u centru Beograda, u brojnim varjiacijama i bojama.
- Bitni Špirs – novi burger u gradu
Bitni Špirs – novi burger u gradu
Ne može više ovako, ovde mora dobro da se jede!
- Laura: Savremeni dizajn u predratnoj vili
Laura: Savremeni dizajn u predratnoj vili
Razgovarali smo sa troje mladih dizajnera o prostoru koji su dugo osmišljavali i gradili, a zatim nedavno otvorili u Beogradu.
Lajkuj: