Da li imate preko 18 godina?

Vodič za suludu AliExpress prazničnu kupovinu

Vreme je da krenete u surfovanje po kineskim radnjama i ovu 2020. završite u velikom stilu!

Autor:

Kineski Black Friday je iza nas, iza nas je i klasičan Black Friday, ali to ne znači da ne treba da bacite pogled na AliExpress i naručite nešto što vam (ni)je potrebno. Već smo apsolvirali da se Covid 19 ne prenosi putem pošiljaka (a i Kina je ubila Koronu), a Pošta Srbije je počela revnosnije da isporučuje pakete koji su, iz samo njima znanih razloga, stajali po nekim magacinima.

AliExpress ima zaista odlične stvari, proverenih proizvođača, koji ćete i uz sve propratne troškove platiti jeftinije nego ovde. Nekada je potrebno da se naoružate strpljenjem, posebno u ovo vreme, jer pošiljke zbog već pomenutog neformalnog kineskog praznika sporije putuju.

Pored toga, na ovom sajtu postoji prava riznica potpuno besmislenih, odvratnih, čudnih proizvoda. Razumljivo je što za neke od njih i ne postoje recenzije kupaca. Naravno, postoje i oni koje ove stvari kupuju, tako da je ovaj kineski sajt prava potvrde one narodne – da svaka roba ima kupca.

Malo smo surfovali po sajtu i izdvojili neke proizvode koji su toliko suludi da će možda nekoga od vas inspirisati pred predstojeću prazničnu kupovinu.

Nikolas Kejdž nije samo na naslovnici udžbenika 

Iz nekog razloga na AliExpressu ima gomila stvari za ljubitelje lika i dela Nikolasa Kejdža (da se razumemo, ima i za druge selebritije, ali ovo nam je nekako bilo zanimljivo). Tako da ukoliko ste u udžbeniku za 8. razred na naslovnici imali kadar iz filma Raising Arizona sa Nikolasom Kejdžom i Holi Hanter, ili ste fan ovog glumca ili prosto želite da nosite / opremite stan nekim od ovih komada – krenite u šoping.

Daj mi pizzu da se pokrijem

Postoji i prekrivač sa Kejdžovim likom, ali postoje i oni sa raznoraznim motivima hrane – od voća i povrća, do nudli, morskih plodova ili pizza. A tu su i tortilje u koje možete zarolati sebe ili dete… Ili ipak ne.

Zagrli kolenicu

Nisu tu Kinezi stali. Naime, postoje i jastuci u oblicima pilećeg pataka, džinovske lignje ili vekne hleba. Možete i spavati tako što ćete zagrliti kolenicu. A postoji i izbor za vegetarijance.

Postoje i posteljine i zavese sa motivima hrane, ali to vam prepuštamo da sami istražite.

Prekidači u venčanici

I ko kaže da šustikla ili milje ne mogu preko ravnog ekrana. Ima AliExpress rešenje i za to, ali i za prekidače, dasku za peglanje, mikrotalasnu ili daljinski. Ima čak i predivne komplete za wc šolje.

Papagaj u najlonu

Industrija proizvoda za kućne ljubimce godišnje zaradi milijarde dolara. Tako na AliExpressu postoje opcije za šetanje ljubimaca u rančevima i torbama. Ima čak opcija i povodnika za sitne životinje, poput hrčka ili morskog praseta. Ali ipak mučenje životinja je kažnjivo zakonom. A i neki od ovih predmeta ne deluju previše praktično.

Ljubavni tepih

Trend koji nikako da nestane su odevni predmeti koji imitiraju maljavost. Možda će nova normalnost uticati i na to da u 2021. ovaj trend zameni neki podjednako grozan.

Ovo nije seksi

Ništa manja nije ni lista različitih stvari koje se svrstavaju pod kategoriju sexy. I tu ima svačega. Naravno i, makar na oko, kvalitetnih stvari. Ali ima i onih koji su ništa više nego eventualno dobra fora za neki rođendan ili devojačko/ momačko veče.

Istrpite

Beskonačna je lista korisnih stvari koje ovaj sajt nudi. Ovo pomagalo, ipak, preskočite. Blizu je neka pumpa, kafana ili šumarak.

Toalet papir kao ukras

Jeste da to postoji kao opcija, ali možda treba razmisliti dvaput pre nego što ovu godinu završite sa detaljima koji čak i na jelci asociraju na ovo ludilo. Na novu normalnost, socijalnu distancu i karantine. Ipak zaobiđite.

Jer ova godina je kao…

…da vam je neko poslužio odličan čaj ovako.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: