Da li imate preko 18 godina?

Vodič za bake i deke

"A što će mama i tata reći?" je zabavna i praktična knjižica za celu porodicu.

Autor:
1
0

Zagrebačka kreativna agencija I to nije sve! i udruženje penzionera Sijede Vrijede zajedničkim snagama su objavili prvi hrvatski vodič za bake i deke. Knjižica zvučnog naziva A što će mama i tata reći? slikovito opisuje deset tipičnih situacija u kojima će se pronaći većina baka i deka, ali i roditelja i unuka.

“Bake i deke igraju veliku ulogu u našem malom društvu. Takozvani baka-servis roditeljima je često spas u haosu svakodnevnih obveza. Ne zovu ih uzalud čuvarima detinjstva, jer vreme provedeno s njima za unuke je prava mala utopija, u kojoj čokolada teče u potocima, a popodnevni spavanjac je strana reč. Ali za bake i deke nije sve tako idilično. Dok jedni ne znaju šta očekivati, drugi imaju vrlo jasna očekivanja — koja se ne poklapaju uvek s roditeljskima. I dok postoje brojni priručnici za roditelje, na našem tržištu ne postoji nijedan vodič za bake i deke koji bi ih pripremio na sve izazove nove uloge”, kažu u agenciji I to nije sve!

Od izbora imena do vođenja baka servisa, ovaj vodič nastoji da pomiri različite stavove generacija i predlaže kompromisna rešenja za škakljive situacije – zašto je u devet u krevet više od lepe rime, koliko bombona je previše bombona i kada ipak treba reći ne.

Tekstualna i vizualna naracija ovog vodiča usmerene su prema starijoj populaciji, uz prilagođenu veličinu tipografije i jasne ilustracije koje stilski podržavaju tematiku, ali i dozom humora koji zaokružuju celu priču.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: