Da li imate preko 18 godina?

Saveti za kupovinu seks igračaka

Ove spravice nisu tu da zamene partnera, već da doprinesu obostranom užitku i seksualnom uzbuđenju.

0
0

Seks i pitanje seksualnosti uopšte polako izlazi iz domena tabua i postaje tema o kojoj se sve više govori kao o sastavnom delu života i ličnosti svake zrele osobe. U vezi sa time, upotreba seks igračaka, odnosno rekvizita koji unapređuju seksualno iskustvo biva normalizovana i više nije rezervisana za avanturiste i ne dovodi se u vezu sa ekstremima u ovom pogledu.

Seksualna pomagala dakle više nisu deo seksualnih eksperimenata, već postaju sastavni deo seksa, jer kako seksualni sadržaji postaju sve prisutniji u našem okruženju, tako i naša očekivanja u povom domenu postaju veća. Zbog toga ćemo se u ovom tekstu baviti načinima na koje upotreba pomagala ovog tipa može da unapredi naš doživljaj seksa, te i kriterijumima za izbor igračaka čijom upotrebom možemo spoznati neke nove dimenzije seksualnog užitka.

Polako otkrivajte šta želite

Kao i u svim ostalim domenima života, u seksu takođe moramo polako upoznavati različite pristupe ne bismo li otkrili šta nam zapravo najviše prija. Ukoliko niste odlazili dalje od klasičnog seksa, neka vaša prva seks igračka ne bude i najekstravagantnija, već ove rekvizite uvodite polako i isprva diskretnije u svoj seksualni život, ne biste li naposletku shvatili kakva poigravanja se najbolje uklapaju u vaš seksualni ukus. Za početak, možete se upoznati sa razlozima zbog kojih su toliko popularni vibratori, koje možete upotrebiti i bez partnera, što je naročito pogodno ukoliko ste relativno stidljivi u ovom smislu.

Nema razloga za stid

Iako seks zaista više nije tabu tema, neretko nas pri pomisli na kupovinu seksualnih pomagala obuzima osećaj stida, te su onlajn prodavnice više nego zgodne ukoliko nismo dovoljno smeli da se raspitujemo na ovu temu uživo. S druge strane, pre no što se prepustite osećanju da kupovinom seks igračke otkrivate deo svoje intime, razmislite da li je prodavcu u seks šopu zaista neobično da neko od njega traži savet u vezi sa proizvodima koje on upravo i prodaje. Osmelite se da posetite ove prodavnice i imaćete priliku da vidite ove predmete u prirodnoj veličini i bolje procnite šta bi vam najviše odgovaralo. Ovo je važan korak, jer ide u prilog oslobađanju od nepotrebnog straha ovim povodom, a kasnije, kada se upoznate sa asortimanom, možete kupovati onlajn, jer ćete bolje znati šta zapravo poručujete.

Oslobodite se predrasuda

Postoje pojedinci koji upotrebu seks igračaka smatraju korakom koji znači odricanje intime i marginalizovanje suštine seksa, koja pre svega podrazumeva ljudski dodir i poseban vid bliskosti sa partnerom. Oslobodite se ovakvog razmišljanja i znajte da ove spravice nisu tu da zamene partnera, već da doprinesu obostranom užitku i seksualnom uzbuđenju. Ne postoji ništa loše u podsticanju poigravanja u ovom smislu i osvežavanju seksualnog života, tako da nemojte misliti da ćete uvođenjem ovih elemenata u seks dovesti u pitanje odnos sa osobom koju volite, tačnije da će kasnije izostanak igračaka ugroziti vašu želju za seksom.

Kriterijumi pri izboru

Izbor seksualnih rekvizita je u osnovi veoma lična stvar i pre svega zavisi od vaših afiniteta. S druge strane, neki standarni kriterijumi u vezi sa izborom seks igračaka se pre svega odnose na domen bezbednosti, odnosno na kvalitet i materijale od kojih su one sačinjene. Zbog zdravlja, tačnije higijene, trebalo bi da izbegavate porozne materijale, kao i one koji sadrže ftalate. Upravo zbog toga što su proizvođači prepoznali brigu o zdravlju kao jedan od imperativa, na etiketama proizvoda ćete imati priliku da pročitate detaljnije o materijalima, te i da se pobrinete da ne kupujete one koji su toksični i koji mogu biti nebezbedni za upotrebu.

Svaka zrela osoba bi trebalo da prigrli svoju seksualnost i bavi se svojim potrebama u ovom smislu. Seksualno ponašanje je usko u vezi sa zdravljem, tako da eksperimenti u ovom pogledu ne smeju prelaziti granicu bezbednog odnosa, tačnije treba da budu u granicama ophođenja prema sebi i partneru koje nije ni na koji način štetno. S druge strane, podsticanje seksualne želje i unapređivanje seksualnog užitka na raspoložive načine je svakako poželjno i nemojte se plašiti da radite na svom seksualnom životu uvođenjem noviteta kao što su drugačije poze ili seks igračke.

Velibor Živkov

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: