Da li imate preko 18 godina?

Predavanje pionira post-gravitacione umetnosti Dragana Živadinova

Čuveni reditelj i pozorišni umetnik govoriće na konferenciji "Creative Backslash: from precarious individuals to resilient organizations" u KCB-u u sredu 12. juna od 18:30h. Ulaz je besplatan.

Autor:

Trodnevna međunarodna konferencija “Creative Backslash: from precarious individuals to resilient organizations” okupiće 17 zanimljivih predavača i oko 150 delegata iz više od 15 zemalja u dijalogu o izazovima kreativnog rada. Konferenciju otvara legendarni slovenački umetnik i pozorišni reditelj Dragan Živadinov, svojim predavanjem u Kulturnom centru Beograda, koje je besplatno i otvoreno za publiku.

Od 12. do 14. juna, Nova Iskra će predstaviti trodnevni međunarodni forum pod naslovom Creative Backslash: from precarious individuals to resilient organizations, u Kulturnom centru Beograda i Fabrici. Konferencija će okupiti 17 predavača i 150 delegata – umetnika, kreativnih preduzetnika, predstavnika habova, studenata, profesora i kreatora politika – iz više od 15 zemalja, uključujući Tursku, Grčku, Veliku Britaniju, Španiju, Portugal, Sloveniju, Slovačku, Francusku, Belgiju, Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Severnu Makedoniju i Srbiju.

Kompletan program konferencije možete pogledati na ovom linku.

Kao inspirativni uvod u radni deo konferencije, u sredu 12. juna u Kulturnom centru Beograda, u okviru konferencije će biti održano i performativno predavanje legendarnog slovenačkog umetnika i pozorišnog reditelja Dragana Živadinova pod nazivom Post-gravity Art. Ovaj događaj je besplatan i otvoren za širu javnost, bez prethodnog prijavljivanja.

Živadinov je sa svojom poslednjom, zapaženom predstavom otvorio prošlogodišnji Bitef festival, a ovom prilikom će govoriti o svojim projektima usmerenim na umetničko istraživanje svemira i realizaciju kosmo-kinetičkih umetničkih projekata, koji uključuju pedesetogodišnji teatarski proces “Noordung” (1995-2045.), osnivanje kulturnog centra evropskih svemirskih tehnologija KSEVT u Vitanju i brojne druge umetničke akcije koje prevazilaze naše planetarne okvire. Pored toga što je jedan od osnivača kultnog projekta-države NSK i pozoriošne trupe Gledališče sester Scipion Našice, Živadinov je kandidat za kosmonauta i stanovnik “Zvezdanog grada” nadomak Moskve.

Program konferencije je podeljen u tri tematska nivoa: alone (individualni nivo), together (nivo saradnje) i united (nivo organizacije). Kroz predavanja, radionice i panel diskusije dotaći ćemo se nekih od najbitnijih izazova u domenu kreativnog rada, kreativnih profesija i organizacija, kroz teme kao što su odnos kreativnog rada i mentalnog zdravlja, prostori ko-kreacije, učenje kroz saradnju, lični razvoj, otpornost (resilience) pojedinaca i dizajn organizacija, ili blockchain kao alat za kolaboraciju.

Među predavačima su Rachel Doern i Aleksandar Brkić sa vodećeg londonskog univerziteta Goldsmiths, zatim predstavnici habova Collaborativa, Makers of Barcelona, Poligonili CRU Cowork, zatim BranoFrkiz slovačke organizacije za dizajn učenja Oppus, Dragana Jevtić iz Kreativnog menorstva, Nikola Veličković iz GI Group, kao i Darija Medić iz Diplo Fondacije i Marko Novaković koji stoji iza nagrađivanog projekta “Klijent je uvek u pravu”. Pored brojnih predavanja i prezentacija, četiri paralelne radionice vodiće profesor Jovan Čekić sa FMK-a (Kreativne strategije), AtilimSahiniz turske organizacije ATOLYE (Kako graditi zajednice), Nana Radenković ispred Nove Iskre (Timska kultura) i Eva Velimirović koja će održati kratki trening o ličnoj organizaciji i planiranju.

Učešće u celoj konferenciji je besplatno, uz prethodnu registraciju. Umetnici, autori, istraživači, kreativni profesionalci i preduzetnici, predstavnici habova, studenti ili edukatori zainteresovani za konferenciju mogu se prijaviti putem linka do srede, 5. juna u ponoć.

Projekat Connect 4 Creativity ima za cilj da promoviše interkulturalni dijalog kroz povezivanje kreativnih habova i zajednica u umreženu zajedničku budućnost. Connect 4 Creativity je 18-mesečni projekat pod vođstvom Britanskog saveta, u partnerstvu sa Univerzitetom Abdulah Gül, i tri kreativna haba – Atölyeu Turskoj, biosu Grčkoj i Nova Iskrau Srbiji. Projekat sufinansiraju Evropska unija i Republika Turska, kroz program Interkulturalnog dijaloga, uz podršku Yunus EmreInstituta iz Turske  i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Connect 4 Creativity // Nova Iskra 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: