Da li imate preko 18 godina?

#poplave

Autor:
0
0

Od subote ujutru, kada su počile da se naziru razmere katastrofe koja je zahvatila region, mladi ljudi širom zemlje stavili su po strani svoje obaveze i planove. Prevrnuli su svoje ormare i novčanike, alarmirali prijatelje i sa gepecima punim odeće i potrepština krenuli ka najbližim centrima za skupljanje pomoći. Neki su u njima ostali da razvrstavaju, pakuju, prenose. Neki su otišli pravo u prihvatne centre, razmeštali posteljinu i namirnice, u pokušaju da od terena za sport i koncertnih sala naprave privremene domove. Tokom popodneva organizovane su akcije pravljenja nasipa kod Gazele i na Makišu, dok su u ostalim delovima grada i zemlje doborovoljci uveliko izvlačili građane iz poplavljenih područja.

U sred sveg ovog haosa, neki su uspeli da fotografišu ono što se oko njih dešava i tako podstaknu i druge da im se pridruže. Instagram je takođe postao sredstvo komunikacije u kriznom trenutku, a mi vam prenosimo presek od prethodnih nekoliko dana.

Takođe, apelujemo da se putem Crvenog Krsta prijavite za volontiranje u narednom periodu i nastavite da dokumentujete sve što se oko vas dešava.

PRIHVATILIŠTA

Izviđač u Basket Landu

Uputstvo za doniranje obuće

Organizovanje prihvatilišta Basket Land

Prihvatilište Surčin

Organizovanje obuće u Kombank areni

Klovn u Areni

Novosadski volonteri

Deca ispred prihvatilišta na Sajmu

Patofnice, Basket Land

NASIPI

Gradnja nasipa na Makišu

Doček peska na Makišu

Prevoz, Makiš

Ispod Gazele

Koordinacija ispod Gazele

Makiš

Čuvar nasipa

POPLAVE

Ulica u Grdici

Šabac

Zgrada u Obrenovcu

Uništena kuća u Krupnju

Kuća u Obrenovcu

Uništena kuća u Krupnju

Krava

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: