Da li imate preko 18 godina?

Podržite novu avanturu Nikole Horvata

Njegov projekt ima za cilj da inspiririše ljude da se sami usude na život u divljini, neizvesnost i mobilnost.

Autor:
3
0

Nikola Horvat, thru hikera i teologa iz Zagreba, kreće u novu avanturu zbog čega je pokrenuo Indiegogo kampanju kako bi skupio deo novca za snimanje novog dokumentarnog filma Why do I hike na lokacijama širom sveta.

Horvat je autor sam dve knjige – Barinški Epitaf (2017.) i Upoznaj Hrvatsku osobno – Teslin priručnik za hodače (2018.). Knjige su nastale kao posledica njegovih avantura – prehodanog 4300 dugog Pacific Crest Traila i 2109 km dugog Croatian Long Distance Traila. Uz Tina Borovčaka koautor je dva dokumentarna filma – Tesla: Year of the beginning i Croatian Long Distance Trail, koji su takođe vezani a njegove avanture.

“Pokreuno sam ovu kampanju kako bih skupio dio sredstava za snimanje novog dokumentarnog filma, a kojeg planiram snimati na 4-5 lokacija diljem svijeta. Ljudi me često pitaju zašto hodam, koji su razlozi. Odlučio sam snimiti film o mojoj potrazi za tim škakljivim pitanjem. Zašto hodamo ću prvo pitati druge hodače u Grand Canyonu, na Pacific Crest Trailu, na Croatian Long Distance Trailu, a potom ću sam odgovoriti na to pitanje hodajući 780 km dugi Colorado Trail. Ono što od vas tražim je povjerenje da unaprijed kupite dokumentarni film. Ovo je film o osobnim razlozima zašto hodam na duge rute, a u kojem će mnogi od vas naći inspiraciju i možda će te se pokrenuti na vlastitu avanturu, na vlastitu potragu za svojim snovima, na potragu za odgovorima koji u vama čuče da se na njih odgovori…ili će te pak “samo” uživati u izvornom iskustvu hodača na duge staze i ikonskim scenama koje ću zabilježiti na putovanju”, ističe Nikola Horvat.

“Osjećam da sam potpuno spreman snimiti svoj prvi samostalni dokumentarac i ovoga puta prenijeti autentična iskustva kako ih doživljavam na trailu, u životu u prirodi. Ovaj projekt ima za cilj inspirirati ljude da se sami usude na život u divljini, na neizvjesnost, na mobilnost. Ako sam uspio ja – može gotovo svatko! Smatram svojom dužnošću ispričati priču, pokazati je, inspirirati. To je naprosto moj životni poziv i ne čineći to – ne pričajući priču – pronevjerio bih svoj poziv. To ne bi bilo lijepo :) Prethodna dva dokumentarna filma su polučila dobrim kritikama, a u međuvremenu sam upisao i gotovo diplomirao na MPA akademiji video produkcije čija ću sada znanja primijeniti na terenu, snimajući u prostorima u kojima se najbolje osjećam i gdje živim najboljeg sebe! Uvjeren sam da ćete to osjetiti i gledajući novi dokumentarni film”, poručuje Nikola Horvat.

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: