Da li imate preko 18 godina?

#helpie

Put selfija od samopromocije do altruizma

Autor:

Tokom protekle nedelje mnogobrojne javne ličnosti uključile su se u razne kampanje koje su pozivale građane da se udruže, pomognu, doniraju. Neki bi rekli da je najpošteniji vid pomoći onaj privatni, ili čak tajni. Onaj koji ne ostavlja gram sumnje prema motivaciji onog ko pomaže. No, nije nikakva novotarija da poznata ličnost pozajmi svoje lice i imidž da podstakne svoje poštovaoce da se uključe u neku akciju.

S druge strane, u doba Instagrama, Facebooka, Vine-a i svih ostalih društvenih mreža koji već dugo, takođe, nisu novotarija, svakodnevno smo preplavljeni selfijima, samopotvrdama, možda samopromocijama, a najverovatnije samo željom za učestvovanjem: I ja sam ovde! Vizuelno eksponiranje već dugo nije rezervisano za selebritije.

Svesni trendova koji više nisu trendovi, već integrisani deo savremene kulture – pozvali smo prijatelje iz inostranstva da se na ovaj način uključe u apel za pomoć ugroženima u poplavama. Ovo je bio naš pokušaj da na ideju selfija bacimo  drugo svetlo: altruističko, humanitarno, angažovano. A umesto helpie-a, dobili smo i nekoliko citie-a.

Pozivamo vas da ovu galeriju podelite sa svojim prijateljima iz inostranstva i podstakne te ih da se uključe u akciju. Sredstva koja se uplate na www.floodrelief.gov.rs/eng/ namenjena su za borbu koja tek predstoji!

Belgija

Belgija

lebanon

Liban

Holandija

Holandija

rusija

Rusija

Amerika, Francuska i Engleska

Švedska

Švedska

Nemačka

Nemačka

swe2

Švedska

SVEDSKA

Švedska

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: