Da li imate preko 18 godina?

Emisija “Evropa odozgo” predstavlja Srbiju

Autor:
0
0

Četvrta sezona dokumentarnog serijala “Evopa odozgo” emituje se ekskluzivno na kanalu National Geographic od nedelje, 18. septembra u 22.00. Ovog puta, novi ciklus počinje epizodom posvećenoj Srbiji, pa će gledaoci širom sveta saznati nešto više o njenoj bogatoj kulturi, prirodnim lepotama koje oduzimaju dah i savremenim inženjerskim dostignućima.

Zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji Srbija će biti prikazana kao nikada do sada uz neverovatne snimke iz vazduha, ali i kroz priče ljudi. Let nad Srbijom počinje na severu, od remek-dela secesije u našoj zemlji, magične Subotice, gde će National Geographic istražiti neke od najlepših građevina u gradu i videti kako izgledaju odozgo.

Gledaoci će videti i neverovatne spomenike Srbije iz epohe tokom koje je u graditeljstvu ove zemlje vladao socrealizam. Velike betonske skulpture podsećaju na vanzemaljske građevine, koje nude jedinstven uvid u istoriju naše zemlje. Na tom proputovanju dronovi nas vode do spomen kompleksa Kadinjača čija nas arhitektura vodi u neku drugu dimenziju.

Još jedna važna stanica na ovom uzbudljivom putovanju je i tvrđava Golubac, smeštena na takozvanoj Gvozdenoj kapiji Dunava, zahvaljujući čemu je ovo utvrđenje imalo važan strateško geopolitički značaj. Prvi put ova tvrđava biće prikazana iz vazduha, a kamere će otkriti njene iznenađujuće tajne.

Gledaoci će videti izgradnju Kule u okviru Beograda na vodi, visoke 168 metara, koja se nalazi u samom srcu Beograda, na obali reke Save.

Lepote Srbije nisu potpune bez slika srpskog sela. Ovog puta one su prikazane odozgo. Donja Lokošnica poznata je kao „svetska prestonica paprike“, a kamere „Evrope odozgo“ otkriće kako ovo selo postaje purpurno dok se sa skoro svih kuća tokom leta crvene nizovi sušenih paprika.

Kamere će posetiti i Specijalni rezervat prirode Zasavica, u kom nesmetano živi više od 200 magaraca spasenih iz svih delova Balkana. Od mleka magarica iz rezervata Zasavica dobija se najskuplji sir na svetu čija cena može da dostigne i 1.000 evra za kilogram.

Nova šestodelna sezona serije “Evropa odozgo” nudi spektakularan pogled i na najznačajnije kulturne i geografske znamenitosti Bugarske, Rumunije, Škotske, Danske i Belgije, vodeći gledaoce u zadivljujuću vizuelnu avanturu sa kraja na kraj našeg kontinenta. Snimci iz vazduha koji oduzimaju dah prikazani u serijalu “Evropa odozgo” pružaju jedinstven uvid u to kako su tradicija, inženjering i prirodna čuda oblikovali kontinent, pomažući da se naslika dinamičan portret raznih regiona, ali i ljudi koji ih čine živim.

*fotografije: National Geographic/Dragan Trifunović

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: