Da li imate preko 18 godina?

Dani urbane kulture: Muralisti iz zemlje, regiona i sveta oslikaće fasade Čačka

Autor:

Na sada već tradicionalnom festivalu Dani urbane kulture u Čačku učestvovaće više od 20 afirmisanih imena street arta od Japana do evropskih i regionalnih zemalja do Srbije. Oslikavanje fasada na 12 različitih gradskih lokacija dešavaće se više od mesec dana, od 15. maja do 20. juna.

Među učesnicima DUK-a su Stom 500 iz Francuske, Kartel iz Nemačke i BakiBaki iz Japana. Iz Austrije dolaze i artisti Hnrx i Perkup, kao i njihovi susedi Švajcarci Wandart, Guthings i Home 87. Zidove Čačka ovog proleća i leta oslikavaće i etablirani crtači iz Hrvatske Tužni Marin, Sarme, Chez, Erol Sjajni i Poster.

U Čačku će se naći i street art ekipa iz Bosne i Hercegovine Zian i Karla. Takođe, ove godine DUK će ugostiti i učvrstiti saradnju sa različitim street art organizacijama – mostarskim Udruženjem Rezon (Street Art Festival Mostar), kao i NVO Obojena klapa (FASADA festival). Program domaćih umetnika čine duo evropskog glasa Sobekcis, potom TKV, Marg, Peđa T8, Jana, Bart, Risk, Zmaja, Kusha Chicks, kao i koosnivač DUK-a Endo.

Murali će u stilskom smislu biti raznoliki – od ilustracije do realizma. Posebno će se isticati jubilarni 100. mural na O.Š. „Vuk Karadžić”, te mural Nadežde Petrović sa božurima povodom 150 godina od njenog rođenja, kao i čuveni silosi u centru grada.

Festival Dani urbane kulture održava se od 2015. godine sa fokusom na oslikavanju murala, ali i muziku i ekstremne sportove, jer u sklopu njega otvoren prvi i jedini Skejt park u Čačku.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: