Da li imate preko 18 godina?

5. Women in IT: novosadska konferencija i žensko umrežavanje

Od 31. januara do 03. februara održaće se peta po redu konferencija na kojoj će se deliti znanje, iskustva i saveti u IT sektoru.

Autor:
0
0

Konferencija Women in IT će se u Novom Sadu održati peti put po redu, od 31. januara do 03. februara, a namenjena je ženama koje su zainteresovane za IT sektor. Konferencija će se održati u nekoliko prostora: u Startit centru, Galeriji Matice Srpske, Američkom kutku i Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka. 

Biznisnova – Women in IT  je događaj na kome možete čuti inspirativne priče i korisne savete od žena i devojaka koje su se ostvarile u sektoru informacionih tehnologija. Učesnice će imati priliku da unaprede svoja znanja i veštine, povećaju nivo informisanosti o prilikama koje se pružaju za zapošljavanje i samozapošljavanje u IT sektoru, povećaju nivo motivacije da razvijaju svoju karijeru u IT sektoru, kao i da se međusobno povežu.

Konferencija je podeljena u dva segmenta: predavanja i radionice.

Predavanja će se održati 31. januara u Galeriji Matice Srpske i otvorens su za sve zainteresovane (žene i muškarce). Govore će držati Aleksandra Ognjanović, direktorka sektora razvoja Erste banke, Tanja Trobok, projekt menadžerka i business developer Crowded Room Studio, Jelena Mitrović, autorka tekstova knjige Kakva ženska!, Snežana Pupovac, menadžerka ljudskih resursa u Eryce AG i Milena Milićević, konsultantkinja za razvoj poslovanja i osnivačica Inat centra i AI Serbia.

Radionice će se održavati od 1. do 3. februara na više lokacija i na njima će učesnice imati priliku da se upoznaju, između ostalog, sa načinima na koje mogu da razviju lični brend, osnovama programiranja u JavaScriptu, testiranjem softvera u praksi.

Detaljnije o temama radionica:

1. Kako da razviješ lični brend (Milena Milićević, Konsultantkinja za razvoj poslovanja, osnivačica INAT centra i AI Serbia)

2. Osnove programiranja u JavaScriptu uz p5 biblioteku (Milana Stojadinov, Softverska inženjerka, Rendered Text)

3. Testiranje softvera u praksi (Aleksandra Čavara i Dragana Marković, QA inženjerke, Polustech)

4. HR marketing u IT-ju (Biljana Rakić, menadžerska ljudskih resursa, Execom)

5. Planiranje karijere u IT-ju (Milica Maksimović, Community Manager, Hashnode)

6. Sadržaj kao osnovni resurs (vašeg) biznisa (Snežana Marković, Vlasnica kreativne agencije ŽMK)

Kompletan program konferencije dostupan je na ovom linku.

Konferenciju Women in IT organizuje Biznisnova – centar za proaktivno poslovanje. Više informacija o konferenciji i radionicama možete videti na Facebook događaju Women in IT 5, a za sveže informacije o konferenciji pratite stranicu Biznisnova Women in IT.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: