Loading...
Da li imate preko 18 godina?

Važno je biti toplo obučen iznutra

Maša Đorđević pred kamere je stala još kao devojčica, a danas - dok se bavi istraživačkim novinarstvom i odnosima sa javnošću - njen stil prijatelji opisuju kao sofisticiran.

2017-BA-MasaDjordjevic-1280px-NK-22

Maša Đorđević je mlada novinarka koja se bavi nizom interesantnih stvari, mahom vezanih za kulturne prostore i beogradske umetničke inicijative. Osim što je član UMS-ove škole za talente, prošla je kao autor i voditelj kroz razne emisije, organizacije i časopise, za šta joj i danas ne ponestaje energije. Njena najveća ljubav bila je i ostala gluma, te uzbuđenje i mir traži upravo u pozorištu, ali i u ateljeu svoje sestre Maje Đorđević, slikarke. 

Čime se sve trenutno baviš?

Na ovo pitanje se posebno koncentrišem kako ne bih neku aktivnost izostavila. (Smeh) Studiram novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu gde u junu planiram da diplomiram. Istraživačko novinarstvo, odnosi sa javnošću, javno mnjenje – to su teme kojima posvećujem posebnu pažnju. Pred kamere sam prvi put sam stala u trećem razredu osnovne škole, kada sam vodila dečje i tinejdžerske emisije, i već tada sam osetila magiju televizije. Danas učestvujem u realizaciji emisije „Javna odbrana“ na TV Studio B u kojoj se emituju studentski radovi nastali na predmetu Televizijsko novinarstvo. PR sam Centra za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih koji organizuje projekte poput „Žena u politici“, „Vozi bezbedno“, „Privredni forum“… Vikend provodim u Višnjićevoj 5, Art studiju „Mali Monmartr“, čiji sam PR. Srećna sam što sam deo kulturnog simbola našeg grada koji u nezavidnim uslovima u našoj zemlji uspešno postoji i radi četvrt veka. Pišem za Beogradske novine – časopis za urbanu kulturu. Konferansije sam svečanosti Fakulteta političkih nauka, kao i GO Savski Venac. Stažirala sam na RTS-u u kulturno – umetničkoj redakciji. Član sam UMS-ove škole za talente više od deceniju. Tu sam realizovala brojne emisije, predstave, sinhronizacije crtaća, a pre svega se zabavljala i otkrivala svoja interesovanja.

Da li tvoj posao utiče na tvoje odevanje?

Naravno, što mi iskreno olakšava „posao“ i štedi vreme ispred ormara. Podrazumeva se da na brojnim svečanostima budem formalno obučena i imam scensku šminku. To su uglavnom crna haljina, košulje, i na mamin nagovor potpetice. Kako ona kaže – red je. (Smeh)

Koliko ti je važno šta nosiš? 

Važno mi je da sam toplo obučena iznutra. Sestra mi je umetnica, tata mi je veliki poznavalac mode, pa se prepuštam njima. Oni su zaduženi za mamine i moje ormare.

Da li to više zavisi od raspoloženja ili od prilike? 

Možda najviše od vremenskih uslova.

Kako bi opisala svoj stil?

Najbolja drugarica kaže – sofisticiran. ‘Ajde da joj verujemo.

Šta nikada ne bi obukla?

Ništa neprimereno i provokativno.

Koja su ti beogradska mesta najdraža? Mogu biti lokali, ćoškovi, obale.

Sestrin atelje. Tamo mogu da učim, pijem kaficu, odmaram, jedem knedle, upoznajem kreativne i uspešne mlade ljude. Od kafića su mi omiljeni: Makadam, Koffein, Amelie, Bistro.

Gde ideš kada ti treba odmor?

U pozorište. Gluma je moja prva ljubav. Donedavno sam sa velikim žarom vodila dramsku radionicu za decu.

A kada ti treba uzbuđenje ili pak samo buđenje?

Ja bih opet u pozorište!

2017-BA-MasaDjordjevic-1280px-NK-12

Šta te je poslednje oborilo sa nogu?

Cuevas del Becerro, gradić u Andaluziji i volonterski kamp u Španiji, gde sam provela predivnih mesec dana predavajući deci i odraslima engleski jezik. Ja bih ponovo!

Šta si poslednje odeće kupila?

Žuti džemper i crne pantalone. Doslovno ih ne skidam!

A bacila ili poklonila?

Pun mi je ormar stvari. Dobro ste me podsetili da pravim reorganizaciju.

Kom filmu se uvek vraćaš? 

„Sibirski berberin“ Nikite Mihalkova!

Šta slušaš ovih dana?

Soundtrack iz filma „La La Land“. Prija mi i ima posebnu draž sada kada je stiglo proleće!

 

 

 

 • kosulja

  Košulja

  Massimo Dutti

 • farmerke

  Farmerke

  No brand

 • cizme

  Čizme

  Mango

 • top

  Top majica

  Zara

 • mantil

  Mantil

  Moda Mi

 • ranac

  Ranac

  Louis Vuitton (Poklon od tate iz Pariza)

 • naocare

  Naočare

  Persol

 • sesir

  Šešir

  Second hand (poklon iz Mauerparka, Berlin)

Lajkuj:

Komentari:

 1. Zdravko says:

  Napokon jedna dobra riba.

 2. Đura says:

  dobra je riba

Ostavite komentar:

Slični članci:

 • Dirty Diana from Neverland

  Dirty Diana from Neverland

  Pašnjaci modernizma, brutalizma, kitnjastog art nouveau, futurizma i ex-YU ženstvenosti u jednakim merama. Ma zar nije tako svima?

 • O ukusima treba raspravljati

  O ukusima treba raspravljati

  Maja Atanasijević rezbareći svoj put kroz život ostavlja odzvanjajući trag poruke da se stil baš kao ni samopouzdanje ne može kupiti nikada.

 • Nepristojno je bez karnera

  Nepristojno je bez karnera

  Oblačenje i promišljanje odeće je značajni element u životu Aleksandra Stojanovića pa otuda i užasnutost time kako se u današnje vreme ljudi oblače na sahranama.

 • Baš ta
  h_11_0051
  0

  Baš ta

  Glumica, umetnička direktorka i glasnogovornica Bašta festa, Maja Šuša, otkriva nam tajnu magiju ovog četiri godine zrelog festivala, kao i ponešto o konfetama i vatrometima.

 • Revolucija je bitna, nebitna je nitna

  Revolucija je bitna, nebitna je nitna

  Efemerne Konfesije je scensko-vokalni ansambl koji izvodi pesme o dekadenciji, raskoši, krizi očinstva, ljubavi, mržnji i alkoholu. Ovu subverzivnu queer umetnost dekonstruisanja rodnog kroz prenaglašen performans i prepoznatljivu eteričnu estetiku predvode četiri nakinđurene glave Markiza De Sada, Johana Helmut Kol, Dekadenca i Fric Klain.

 • Damska jurnjava neobičnog kroja
  IMG_1877
  0

  Damska jurnjava neobičnog kroja

  Ana Vučković je novinarka na dva radija i romanopisac, a mišljenja je da bi na put bilo dobro poneti samo dokumenta i četkicu za zube; sve drugo treba nanovo kupiti tamo negde.